Boltokba került a Cambridge Audio EVO CD-transzport

A Cambridge Audio a napokban piacra engedte az EVO családot bővítő készülékét, amely elsősorban a termékvonalhoz tartozó all-in-one lejátszók kiegészítésére szolgál.

Nem véletlen tehát, hogy az EVO CD vizuálisan és méretét (317 x 89 x 352 mm) tekintve is megegyezik az EVO 75 és 150 rendszerekkel. A készülék egy transzport, azaz nincs beépített DAC, a használathoz külső DAC/erősítőre van szükség. Ez önmagában nem nagy tragédia, láttunk már korábban bőven példát ilyesmire, azonban a Cambridge tovább szűkítette a kört azzal, hogy az új modell kizárólag az EVO lejátszókkal képes összedolgozni kizárva azokat, akik más komponenseket birtokolnak.

Az EVO CD (1199 USD) az ígéretek szerint zökkenőmentesen működik együtt a StreamMagic platformmal, kezeli a CD-DA, CD-R és CD-RW formátumokat, a márka állítása szerint az általuk használt S5 szervo precízebb és gyorsabb lemezkezelést tesz lehetővé, amivel a riválisok fölé magasodnak. Stuart George, a Cambridge Audio vezérigazgatója a bakelitek népszerűsödése után a CD reneszánszára számít, amit szeretnének felkészülten várni.

Forrás: www.cambridgeaudio.com