Bose QuietComfort Earbuds 2 – Újra versenyben

A Bose bemutatta a QuietComfort Earbuds fülhallgató utódját, amivel a márka szeretné visszaszerezni piacvezető pozícióját a szegmensben.

A Bose QuietComfort Earbuds 2 (299 USD) ismerős, de részleteiben megújult dizájnt kapott. A készülék mérete nagyjából kétharmada az előd modellnek, tömege pedig hat grammra csökkent. A füles mellé ún. FitKit is jár… ez három különböző méretű illesztéket, valamint három stabilitást javító kiegészítőt jelent.

A legnagyobb újdonság a CustomTune funkció, amivel a teljesítmény és zajszűrés is teljesen egyénre szabható. A funkció minden használat előtt automatikusan aktiválódik, fülbe helyezve a rendszer egy szignál és belső mikrofon segítségével felméri a hallójárat akusztikus reakcióját és kalibrálja a készüléket. A CustomTune a zajcsökkentésben is kiemelt szerepet játszik, leginkább azokat a frekvenciákat monitorozza, amelyek ismerten problémásak. Minden egység három külső és egy belső mikrofont visel, az ANC ellenétetes jelek segítségével oltja ki a környezeti hangokat.

Az Ambient üzemmód ezentúl Aware Mode with ActiveSense névre hallgat, az alapvető funkció nem változott, azonban az algoritmus gyorsabban képes reagálni a hirtelen változó kültéri hangokra. A készülék Bluetooth 5.3 (AAC és SBC) kapcsolatot használ, a beépített akkumulátor hat óra üzemidőt biztosít, míg a töltő-dokkoló három utántöltésre elegendő energiát képes tárolni. A füleseket 9.3 milliméteres dinamikus átalakítóval szerelték, vezérelni a kapacitív felületen vagy a Bose Music alkalmazáson keresztül lehet. A Bose újdonsága szeptember utolsó hetében kerül forgalomba.

Forrás: www.bose.com