Bővíti a 360 Reality Audio rendszert a Sony

A Sony bejelentette a 360 Reality Audio szolgáltatások és termékek bővítését, köztük új videó streaming lehetőségeket és tartalomgyártói eszközöket.

A Sony 2019-ben debütáló rendszere lehetővé teszi művészek és alkotók számára, hogy a különböző hangforrások (ének, vokál, hangszerek) térbeli leképzésével, valamint az információk térbeli gömbben történő elhelyezésével alkossanak tartalmakat. A Sony rendszere által vezérelt zenei élmény olyan, mintha a hallgatóság egy zenei stúdióban vagy egy élő koncert helyszínén lenne. A felhasználók jelenleg körülbelül négyezer dalhoz férhetnek hozzá a rendszeren belül. A Sony abban bízik, hogy a térbeli hangtechnika innovatív megoldást kínál azon zenekedvelők számára, akik a járványügyi korlátozások miatt nem élvezhetik az élő koncerteket.

A Sony és a Virtual Sonics, Inc. együttműködésében egy új tartalomgyártó szoftvert készült. A 360 Reality Audio Creative Suite szoftver kompatibilis számos népszerű digitális zenei (DAW) alkotóeszközzel. A programhoz kapcsolódva a Sony, a Music.com és a The Orchard új alkotói platformot indít, amely lehetővé teszi a szerzők számára, hogy a 360 Reality Audio Creative Suite segítségével tartalmakat készítsenek és streameljenek. A 360 Reality Audio élmény gyakorlatilag bármely fejhallgatón keresztül, egy kompatibilis streaming szolgáltatás (Android és iOS) segítségével megtapasztalható. A Sony tavasszal két olyan hangrendszert is boltokba küld, amelyek támogatják a címszereplő technológiát.

Forrás: www.sony.net