Bővíti megfizethető kínálatát a Sharp

A SHARP egy EQ sorozathoz tartozó QLED tévét, valamint egy hangprojektort állít csatasorba, alapvetően kedvező áron.

A SHARP EQ 4K QLED televíziót ötven (1200 USD), ötvenöt (1300 USD), hatvanöt (1550 USD) és hetvenöt (1800 USD) hüvelykes méretekben kerül a piacra. A „keret nélküli” készülék támogatja a HDR10, HLG és Dolby Vision formátumokat, tizenkét bites színkezeléssel. A hangokat 12W teljesítményű Harman Kardon rendszer szólaltatja meg, amely a Dolby Atmos és a DTS: X támogatást is biztosít.

Az AndroidTV rendszer hozzáférést biztosít az összes népszerű tartalomszolgáltató kínálatához, míg a Google Chromecast lehetővé teszi a tartalmak mobil eszközről vagy laptopról történő streamelését. A Google Assistant a mellékelt távkapcsolóba épített mikrofonon keresztül a hangvezérlésre is lehetőséget biztosít. A SHARP EQ tévé kompatibilis a Google Stadia szolgáltatással és rendelkezik néhány játékosok számára fontos (ALLM, VRR) funkcióval. Sajnos a készülék csupán 4K/60 Hz támogatással bír, így az újabb generációs konzolok előnyeit nem tudja kamatoztatni.

A vállalat azokra is gondolt, akiknek kevés a beépített hangrendszer. A HT-SBW202 (230 USD) 2.1 kiosztású hangprojektor, vezetékmentes mélynyomóval megtámogatva. A gyártó állítása szerint a rendszer 200W teljesítményt szavatol, a HDMI ARC és optikai bemenetet visel, Bluetooth 4.2 kapcsolatot kínál. Utóbbi sajnos nem támogatja a Dolby Atmos technológiát. A hangprojektor már vihető, míg a televízió a következő év elején kerül forgalomba.

Forrás: www.sharp.eu/news