Bővíti referencia termékvonalát az Audio Research

Az ötven éves vállalat a közelmúltban esett át egy tulajdonos váltáson. Az átállás a kommunikáció szerint zökkenőmentesen zajlott, aminek egyik kézzelfogható bizonyítéka egy új referencia sorozatú csőerősítő.

Az Audio Research lenyűgöző csöves termékkínálattal rendelkezik, phono egységek, előerősítők és végerősítők is találhatók a portfólióban. A vállalat referencia sorozatában található a 160S jelzésű erősítő, aminek most összerakták a szerényebb teljesítményt kínáló változatát. Az AR 80S (14.998 GBP) erősítőt a gyártó szerint azoknak tervezték, akiknek nincs szükségük a nagy tesó által leadott 140W teljesítményre, ugyanakkor funkcionálisan nem kívánnak kompromisszumot kötni.

A készülék mérete és alapvető felépítése nem változott, ugyanazt a csőkészletet (6H30 erősítő fokozat és KT150 kimenet) használja mint a nagyobb berendezés, ahogy az alapvető specifikációk is változatlanok. Az új modell csatornánként 80W teljesítményt kínál, trióda és pentóda üzemmódban is használható, megkapta a gyártó szabadalom alatt álló négyrétegű áramköri lapját és előfeszítő áramkörét. Természetesen ez a modell sem nélkülözi az üveglapba épített ún. Ghost Meter műszereket, s persze ezúttal is dedikált óra tájékoztat arról, mennyit futottak a csövek. Az Audio Research Reference 80S fekete vagy ezüst színben kerül forgalomba.

Forrás: www.audioresearch.com