Bővül a Denon Home Hi-Res multiroom ökoszisztéma

A Denon Home család új tagja Dolby Atmos, DTS:X, Alexa és HEOS funkcióval rendelkezik a kompakt kialakítás ellenére 3D moziélményt képes biztosítani.

A Denon Home Sound Bar 550 (649 EUR) használható önálló hangprojektorként, vagy más vezeték nélküli Denon Home (pl. 150, 250, 350) hangszórókkal vagy mélyládával is kiegészíthető. Előbbiek surround szatellit hangszóróként működhetnek, míg utóbbi értelemszerűen a basszus teljesítmény javítására alkalmas.

A hat hangszórót és passzív radiátorokat dolgoztató egység fejlett akusztikai hardvert és digitális jelfeldolgozó processzort kapott, a Dolby Atmos és DTS:X, valamint 4K videó kompatibilitásnak köszönhetően valósághű 3D AV élményt szavatol. Az új modell könnyen beállítható és vezérelhető, a mellékelt távvezérlőn kívül a legtöbb tévé távirányítóval képes összedolgozni. A HEOS alkalmazás, illetve a megvilágított kezelőpanel jelentősen egyszerűsíti a működtetést.

Az eARC támogatás miatt a berendezés egyetlen HDMI csatlakozáson keresztül társítható a tévékészülékekhez. Ez a modell az első olyan Denon hangprojektor, amely dedikáltan támogatja pl. a Control4, Crestron, URC, Elan programokat. A Denon Home család új tagja beépített mikrofonokkal (firmware-frissítéssel lesz engedélyezhető) is rendelkezik, így igény esetén Alexa vezérlőként is működtethető kihasználva a hangvezérlésben rejlő lehetőségeket. A Sound Bar 550 február közepétől lesz elérhető.

Forrás: www.soundunited.com www.denon.com