Bővül a JBL Live és érkezik a JBL Tour sorozat

A JBL a korábbi évekhez hasonlóan új generációs és vadonatúj fülesekkel indítja az évet. Az újdonságok kivétel nélkül vezetékmentes modellek, integrált zajcsökkentő megoldással.

A JBL Tour széria elsősorban olyan üzleti felhasználóknak készült, akik letisztult, könnyen kezelhető, intelligens funkciókkal is felvértezett készüléket keresnek. A JBL Tour ONE (300 USD) over-ear kialakítású vezetékmentes fejhallgató, míg a JBL Tour Pro+ (199 USD) TW fülhallgató. A modellek közös jellemzője az adaptív zajcsökkentő technológia alkalmazása, ami mellett JBL Pro Sound, Adaptive Ambient Aware és TalkThru technológiák is adottak. A készülékek Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilisek, mindkét eljárás előnyeit képesek kihasználni.

A fejhallgatót negyven milliméteres dinamikus meghajtókkal szerelték, míg a füles 6.8 milliméteres átalakítókat dolgoztat. A beépített akkumulátor a nagy tesó esetében 25 órás üzemidőt biztosít, ami inaktív zajcsökkentés mellett megduplázható. A fülhallgató esetében egy töltéssel hat, illetve nyolc órányi üzemidővel lehet számolni. Az applikáción keresztüli testreszabás mellett érdekes funkciónak ígérkezik a Smart Audio, amely lehetővé teszi a Bluetooth kapcsolat optimalizálását a különböző tartalmaknak megfelelően. A különböző beállítások között egy intelligens kapcsolóval lehet váltani.

A JBL az éven tovább bővíti a LIVE sorozatot, amibe négy új modell is érkezik. A JBL LIVE PRO+ (180 USD) vezetékmentes füles adaptív zajszűrővel és Smart Ambient üzemmóddal. Mindegyik fülhallgatóba három mikrofont építettek, különböző hangsegédek használatára is lehetőség van a könnyebb kéz nélküli használat érdekében. A készülék IPX4 (cseppálló) tanúsítványt kapott, Qi kompatibilis, hat-hét óra üzemidőt kínál, ami a töltő-dokkoló használatával triplázható. A JBL LIVE FREE NC+ (150 USD) TW fülhallgató IPX7 (vízálló) minősítéssel rendelkezik, aktív zajcsökkentést kínál, adottak a Smart Ambient és Dual Connect+ Sync (két forrás egyidejű használata) technológiák, valamint a Qi gyorstöltés lehetősége.

Akik inkább a fejhallgatókat részesítik előnyben, azoknak készültek a JBL LIVE 660NC (200 USD és LIVE 460NC (130 USD) modellek. A két füles között funkcionálisan nem nagyon van különbség, mindkettő esetében adott az adaptív zajcsökkentés és Smart Ambient funkció, mindkét készülék ötven órát bír egy töltéssel (csak Bluetooth) és gyorstöltés is van. Az eltérések a méretben keresendők, ugyanis a nagyobbik változat over-ear kialakítésú, míg a kisebbik on-ear változat, így a passzív zajszigetelés az utóbbi esetében kevésbé hatékony. A LIVE újdonságok március közepétől vásárolhatók meg, míg a TOUR széria megjelenése májusban esedékes.

Forrás: www.news.harman.com