Bővül az Absolute Sounds TEN sorozata

Az Absolute Sounds tavaly hozta létre a TEN szériát, amely az elképzelések szerint kézzel válogatott „kiemelkedő műszaki megoldásokat alkalmazó” modellek gyűjtőhelyeként funkcionál.

A TEN sorozathoz elsőként az amerikai DeVore márka (nagy érzékenységű hangfalak gyártója) csatlakozhatott, most pedig a Robert Koda manufaktúra kapott meghívást. A Ricardo Franassovici vezette csapat választása a Takumi K-15 EX modellre esett, amit a társaság “vitathatatlanul a világ egyik legkiválóbb” előerősítőjeként emleget. A Robert Koda közel másfél évtizede alakult Robert Koch vezetésével, aki az Audio Note kötelékében polírozta tudását. Hiroyasu Kondo halála után Robert Koch úgy döntött, hogy a továbbiakban saját útját járja.

A Takumi K-15 EX (60.000 GBP) előerősítő a K-10 modellben debütáló, saját tervezésű ITC (Inverted Transconductance Coupling) topológia újabb változatára építkezik. Az egyedi elrendezésű félvezetőkből álló rendszer sokak szerint az egyik leghatékonyabb előerősítő motor. A készülék kiegyensúlyozott üzemmódú hangerő-szabályzóval rendelkezik, ami egyedi nyolccsatornás kapcsolóra épült. A kapcsoló kétszázötvenhat egyedi gyártású ellenállást tartalmaz érdekesség, hogy L-PAD konfigurációban csatornánként csupán két ellenállás dolgozik párhuzamosan.

A készüléket kézzel huzalozták, minden bemenet mechanikusan kapcsolt. Az összes RCA aljzat ródium bevonatú nagy tisztaságú rézből készült az optimális jelátvitel érdekében. Az alváz rézből készült, amire kiváló minőségű alumínium burkolat került, utóbbira a kedvező elektro-akusztikus jellemzők mellett az esztétika tulajdonságok miatt került a választás. A legérzékenyebb komponensek immunitást szavatoló belső burkolatot is kaptak.

Forrás: www.robert-koda.com