Bowers & Wilkins 700 S3 – Stúdió hangzás otthon

A Bowers & Wilkins egyik legkedveltebb termékcsaládja kívül és belül egyaránt megújult, az új széria több olyan megoldást is tovább örökít, amiket eddig csupán a hangstúdiókban is használatos zászlóshajók használtak.

A hároméves fejlesztési program során az új termékcsalád szinte minden elemét módosították, új a kabinetek szerkezeti felépítése és kulcsfontosságú akusztikai és mechanikai fejlesztések történtek. Az új széria továbbra is átfogó alternatívákat biztosít a felhasználók számára, három állványra helyezhető hangfal, két center sugárzó, valamint három álló modell jelenti a kínálatot, tehát a házimozi rajongók igényeit is képesek kiszolgálni.

Mivel a hangsúly a könnyű otthoni felhasználhatóságra került a kabinetek keskenyebbek a korábbi változatoknál, a hangszórók enyhén íves terelőbe kerültek, ami a diffrakciós anomáliák minimalizálására szolgál. A fekete és fehér változatok mellett megjelent a Mocha variáns, utóbbi egy hangsúlyosan erezett fafajta, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben egy negyedik (Rosenut) szín is elérhető lesz.

Az új sorozatban négy modell (702 S3 és 703 S3 álló, 705 S3 állványos és HTM71 S3 center) is a Tweeter-on-Top technológiát kínálja, mindez azt is jelenti, hogy a sorozat életében először komplett házimozi rendszert is összerakhatunk olyan modellekből, amelyek ezzel a funkcióval rendelkeznek. Az említett magassugárzókat egyébként áttervezték, a burkolat egyetlen alumínium darabból készült és nyújtottabb lett, illetve a kétpontos rögzítés miatt az egység leválasztása is hatékonyabb. A Carbon Dome csipogó fejlesztett hangtekercsekkel és mágnes-rendszerrel rendelkezik, természetesen a terelőbe illesztett magassugárzók is részesültek az említett fejlesztésekből.

Az álló hangsugárzók megörökölték a Diamond 800 sorozatban tavaly bevezetett Biomimetic Suspension elnevezésű felfüggesztést, ami a hagyományos pókkal szemben lényegesen kevesebb mérhető zajt generál. Minden háromutas modell dedikált középső meghajtóval rendelkezik, ezen kívül az Aerofoil™ Profile basszus hangszórókat is frissítették. A keresztváltók továbbra is Mundorf kondenzátorokat használnak, de több bypass kondenzátorral és továbbfejlesztett hűtőbordával egészültek ki. Az összes friss modell nagyobb portokat kapott a jobb teljesítmény érdekében, illetve a csatlakozók is megerősítésre kerültek.

702 S3 álló (6500 EUR)
703 S3 álló (5000 EUR)
704 S3 álló (3500 EUR)
705 S3 állványos (3000 EUR)
706 S3 állványos (2000 EUR)
707 S3 állványos (1500 EUR)
FS-700 állványos/polc (900 EUR)
HTM71 S3 center (2000 EUR)
HTM72 S3 center (1200 EUR)

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution,

Forrás: www.bowerswilkins.com