Bowers & Wilkins Formation – Vezeték nélküli hifi

Home Hírek Bowers & Wilkins Formation – Vezeték nélküli hifi

bwformation_1 640.jpg

 

A BOWERS & WILKINS FORMATION sorozat, öt modellből áll. Egy aktív hangsugárzó pár (Formation Duo), egydobozos hangrendszer (Formation Wedge), hangprojektor (Formation Bar), mélynyomó (Formation Bass) és vezeték nélküli hub (Formation Audio) alkotják a csomagot. Mindegyik modell saját fejlesztés, szabadalmaztatott hálózati rendszert (EVA Automation) használ, így az eszközök villámgyorsan képesek egymással kommunikálni. A vezérléshez az iOS és Android rendszerekre is elérhető B&W Formation alkalmazás használható, s természetesen ezen keresztül érhetők el a különböző zenei szolgáltatások. A készülékek AirPlay2, Spotify Connect és Roon Ready támogatást élveznek, s a Bluetooth (aptX HD) kapcsolaton keresztül akár 24 bit/96 kHz felbontású állományok kezelésére is képesek.

 

bwformation_2 640.jpg

 

bwformation_5 640.jpg

 

A FORMATION DUO (3999 USD) aktív pár külsőre a társaság klasszikus hangsugárzóit idézi. A dobozok jellegzetes tweetert (25 mm) és Continuum mélyközép (165 mm) meghajtókat dolgoztatnak. Az egységeket a kedvezőbb frekvenciaválasz érdekében gondosan elválasztották egymástól, sajnos konkrét teljesítmény adatokat még nem közölt a gyártó. A FORMATION WEDGE (899 USD) spirituális utódja a 2007-ben bemutatott Zeppelin hangsugárzónak. A készülék burkolata alá összesen öt hangszóró (két 25 mm-es magas, két 90 mm-es FST közép és egy 150 mm-es mély) került, amelyek mindegyike önálló erősítővel rendelkezik. A készülék 120 fokban sugároz, így az átlagosnál szélesebb hangszínpad létrehozására képes. A hordó alakú FORMATION BASS (999 USD) értelemszerűen a basszusok megszólaltatásra termett. A modell gyomrában két 165 mm-es meghajtó kapott helyet, amiket egy D-osztályú erősítő dolgoztat.

 

bwformation_3 640.jpg

 

bwformation_4 640.jpg

 

A tévék hangminőségének javítására született a FORMATION BAR (1199 USD), aminek nyurga házába három tweetert (25 mm) és hat darab mélyközép (65 mm) meghajtót pakoltak a mérnökök. A készülék támogatja a Dolby Digital formátumot, megkapta az összes alapvető konnektort, ugyanakkor meglepő módon nem rendelkezik HDMI csatolóval, így a tévék HDMI-ARC portja kihasználatlan marad.

 

bwformation_6 640.jpg

 

A különböző modellekből álló rendszert a FORMATION AUDIO hub (699 USD) fogja össze, de a készülék CD-lejátszó, lemezjátszó vagy más vezetékes forráseszköz fogadására is képes. A vezeték nélküli hub digitális és analóg be és kimenetekkel (RCA és optikai) rendelkezik, a késleltetés nélküli feldolgozásról nagy teljesítményű DAC és az ADC (Analog-to-Digital Converter) gondoskodik. A FORMATION rendszer forgalmazása a tervek szerint április utolsó hetében kezdődik a közölt árak még végleges megerősítésre várnak.

 

Forrás: www.engadet.com