Bowers & Wilkins – Újra itt a Zeppelin

A vezetékmentes Zeppelin hangsugárzó legutolsó iterációját nagyjából hat éve mutatták be, így a Bowers & Wilkins elérkezettnek látta az időt egy újabb modell felengedésének.

A Zeppelin Air (2011) és a Zeppelin Wireless (2015) után a Bowers & Wilkins bemutatta a legújabb technológiákkal felvértezett, „legokosabb és legrugalmasabb” változatot. A ZEPPELIN 2021 (799 USD) teljes egészében a vezetékmentes funkciókra fókuszál, csupán egyetlen frissítések fogadására alkalmas USB-C konnektort visel. A rendszer Airplay2 és Spotify Connect kompatibilis és vadonatúj Bluetooth (aptX Adaptive, AAC, SBC) modullal rendelkezik.

A készülék a Bowers & Wilkins Music alkalmazáson keresztül hozzáférést biztosít a Tidal, a Deezer, a Qobuz, a Soundcloud és aTuneIn szolgáltatókhoz, hangvezérelhető (Alexa) és kihangosítóként is használható. Az Airplay2 multi-room lehetőségeket is biztosít az ökoszisztémát támogató (pl. Formation termékcsalád) hangszórókkal, sajnos sztereó párosításra nincs lehetőség.

Az jellegzetes formavilág maradt, azonban a rendszer több szempontból is megújult. Az új Zeppelin két Double-Dome magassugárzót, valamint két Fixed Suspension Transducer (FSTTM) technológiás közepes (90 mm) hangszórót kapott, amelyekhez egy középpontba elhelyezett mélysugárzót (150 mm) társítottak. A rendszert egy 240W teljesítményű erősítő szolgálja ki. A hangkeltőt egy szépen formázott alumínium láb tartja, amely a csúszásgátló bevonatnak köszönhetően, minden felületen stabil támasztékot biztosít. A készülék sötétebb Midnight Grey és világosabb Pearl Grey színekben kerül a piacra.

Forrás: www.bowerswilkins.com