Bowers&Wilkins 600 Series 3 – Újabb lépés a True Sound felé

Bowers & Wilkins három évtizedes múltra épít, visszautalva arra az időre, amikor megalkotta a nagy teljesítményű, mégis megfizethető hangsugárzók referencia-szabványát. A hifi egyik legelismertebb sorozatának nyolcadik generációja számos újdonságot kínál.

A 600-as sorozat mindig is fontos szerepet játszott a Bowers & Wilkins portfóliójában, mint a vállalat második legrégebben folyamatosan elérhető szériája. Az új termékcsalád négy különböző modellt tartalmaz, egy álló (603 S3), egy állványos (606 S3), egy könyvespolc (607 S3) hangfal, valamint egy center (HTM6 S3) hangsugárzóból áll a készlet. Az összes új modellt úgy tervezték, hogy bármilyen kombinációban optimálisan dolgozzanak össze, tökéletesen integrálódjanak a dedikált centersugárzóval és a már forgalomban lévő ASW608 vagy ASW610 aktív mélysugárzókkal.

A frissítések közé tartozik az új titánium dóm magassugárzó, amely finomítja és nagyobb felbontásúvá teszi a hangélményt. Az összes kulcsfontosságú komponenst házon belül fejlesztették és gyártották, az új technológiákat idővel kaszkádszerűen kívánják alkalmazni. Az új modellek mindegyike átfogó változásokat tartalmaz, amely érinti az akusztikai teljesítmény minden aspektusát. Némely komponens a 700 Series S3 öröksége, amit ezúttal újratervezett és továbbfejlesztett konstrukcióban alkalmaztak.

Az új magassugárzó két részből áll, a nagyon vékony, könnyű, mégis merev huszonöt mikronos fő dómot egy második, harminc mikronos titángyűrű merevíti. A tweeter egy jelentősen megnyújtott csőben kapott helyet, amivel új 700 S3 sorozatban már találkozhattunk. A hosszabb kialakítás csökkenti dóm mögötti rezonanciafrekvenciát és nyitottabb hangzást eredményez, amelyet ráadásként kevésbé befolyásol a doboz. A dóm a jobb, nyitottabb szórás érdekében új membránfelfogó lemezt kapott, és kihasználja a 800 Series Signature sorozatból származó rács előnyeit.

A közepes és mély tartományokért felelős szabadalmaztatott Continuum meghajtók továbbra is központi elemként vannak jelen, azonban már erősebb, alacsonyabb torzítású motorral rendelkeznek. A továbbfejlesztett áthidaló kondenzátorok révén a keresztváltók is frissültek, aminek eredménye nagyobb felbontás és transzparencia. A kabineten belül is vannak változások. A magassugárzó és a fő meghajtók közelebb kerültek egymáshoz, egymást metsző trimringek használatával sikerült javítani az integrációt és a sztereó képalkotást.

A hátoldalon a 700 Series specifikációját örökítő basszusport található, ami a teljesítményre gyakorolt hatás mellett merevebb hangfaldobozt eredményez. A 606 S3 és 607 S3 mostantól fém menetes alsó betéteket tartalmaz, így a hangszórók biztonságosabban rögzíthetők az állványok felső lemezéhez. Az új 600 Series S3 sorozat forgalmazása elkezdődött, a hangfalak tölgy, fekete és fehér színekben vásárolhatók meg.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.bowerswilkins.com