Bowers&Wilkins Panorama 3 – Dolby Atmos egyszerűen

A Bowers & Wilkins újdonsága egy tizenhárom meghajtót dolgoztató komplex házimozi-hangrendszer, ami extra hangkeltők nélkül ígér lenyűgöző Dolby Atmos hangélményt..

A PANORAMA 3 (999 USD) 3.1.2 kiosztású Dolby Atmos kompatibilis hangprojektor. A készülék alacsony (6.5 cm) profilú, így probléma nélkül elfér a tévéképernyők előtt, de természetesen falra is szerelhető. A százhuszonegy centi széles rendszer nagyobb tévékkel is jól párosítható. A hangprojektort transzparens szövet borítja, a perforált fedlap közepére egy kapacitív gombokat kínáló vezérlőpanel került.

A hangszóró-készlet három titán dóm (19 mm) csipogóból, hat darab két hüvelykes, üvegszálas közepes és két üvegszálas Atmos hangkeltőből, valamint két darab, négy hüvelykes mélysugárzóból áll. A magassugárzókon kívül minden hangszórót párokba rendeztek, a rendszert tíz 40W teljesítményű erősítő modul szolgálja ki. A basszus hangszórókat külön kamrában helyezték el, az egységeket szokatlan módon ferdén szerelték be, aminek előnye a gyártó szerint, hogy így nincs szükség külső mélyláda használatára.

A rendszer a Dolby Atmoson felül támogatja a Dolby Digital True HD, a Dolby Digital+ és az LPCM formátumokat. A készülék egy HDMI eARC konnektort visel, a régebbi tévék optikai digitális bemeneten keresztül társíthatók. Adottak az Ethernet és Bluetooth (aptX Adaptive, AAC, SBC) kapcsolatok, van AirPlay 2 és Spotify Connect, illetve Amazon Alexa támogatás. A Bowers & Wilkins Music App alkalmazással számos népszerű streaming szolgáltatás (Tidal, Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud és TuneIn) férhető hozzá, de a platformok száma az éven még tovább bővül majd. A Panorama 3 forgalmazása elkezdődött.

Forrás: www.bowerswilkins.com