Cabasse Rialto – Koaxiális aktív polcsugárzó

A Cabasse az elmúlt évtizedben kifejlesztett technológiákat ezúttal egy könnyen használható, kompakt könyvespolc formátumban prezentálja.

Bár a Cabasse Rialto (2990 EUR) kompakt méretű készülék a gyártó szerint képes az élő előadásokra jellemző hangélményt biztosítani. A precíz és dinamikus hangzásért több saját fejlesztésű eljárás felel. A francia márka az ötvenes években alkalmazta először a koaxiális technológiát, ami lehetővé teszi, hogy az összes hanghullám egyetlen forráspontból induljon. Az eljárást természetesen az évtizedek során többször is finomították, de lényeg nem változott, ezúttal is három, ugyanazon a tengelyen elhelyezett hangszórót kapunk.

A rendszer tizenhét centis HELD (High Excursion Low Distortion) mélysugárzókat dolgoztat, a meghajtó elrendezése hosszú kifutást biztosít a mágneses mező elhagyása nélkül. A hangszórók közötti szinergiát a szabadalmaztatott DEAP (Digital Enhancement of Acoustical Performance) technológia szavatolja, ami egy dinamikus többsávos feldolgozás révén visszacsatoló hurokkal fokozza a hangszórók teljesítményét, kihasználva az erősítő teljes potenciálját. A középtartományokat és magas frekvenciákat tizenhárom centis BCI átalakító szólaltatja meg.

A beépített mikrofonon keresztül kihasználhatók a saját fejlesztésű kalibrációs rendszer biztosította előnyök. A hangélmény a Cabasse Stream Control alkalmazással lehet finomítani. Az új modell számos Cabasse termékkel összehozható egy multi-room ökoszisztémába. A rendszer Ethernet, WiFi és Bluetooth opciókat kínál, SPDIF, RCA, USB és tévék társítására alkalmas konnektorokat visel. Az egyik hangfal tetejére egy vezérlést megkönnyítő, érintés érzékeny kijelző és egy tárcsa is került, amin keresztül az összes létfontosságú funkció elérhető. A hangkeltő fehér és szatén fekete színekben kerül forgalomba.

Forrás: www.cabasse.com/rialto-en