Cambridge Audio CXN100 hálózati lejátszó

A Cambridge Audio újdonsága a CXN V2 modell utódja, amelyet az alapoktól terveztek újra, hogy kihasználhatók legyenek az új generációs komponensek és a StreamMagic 4 platform előnyei.

A CXN100 (415.000 forint) hálózati lejátszó szívében egy ESS ES9028Q2M SABRE32 Reference DAC található, amely a PCM (32-bit/768 kHz) és a DSD (<512) adatfolyamokat is képes kezelni. Az analóg fokozatban is jelentős változások történtek, hatékonyabb kondenzátorok és op-erősítők javítják a jel-zaj arányt és csökkentik a torzítást.

A készülék megkapta az EVO 75 és 150 all-in-one lejátszókban alkalmazott negyedik generációs StreamMagic modult, ami közvetlen hozzáférést biztosít pl. a Spotify Connect, a TIDAL Connect, a Qobuz és a Deezer szolgáltatásokhoz, de az MPEG-DASH támogatásnak köszönhetően a nagy felbontású internetes rádiók élvezetéről sem kell lemondani.

A berendezés ezeken felül Roon Ready, teljes mértékben kompatibilis a Google Home, Apple AirPlay és Roon többszobás rendszerekkel. A digitális csatlakozásokat USB, koaxiális, TOSLINK aljzatok képviselik, vezeték nélkül Chromecast, AirPlay 2 és Bluetooth segítségével társíthatók az eszközök. A készülékre szimmetrikus XLR és aszimmetrikus RCA kimenetek is kerültek.

Az előlapra egy korábbinál nagyobb (4.76 hüvelykes) színes kijelző került. A CXN100 mellé távirányítót nem csomagolnak, mert a rendszer tökéletesen vezérelhető a StreamMagic alkalmazáson keresztül, ugyanakkor a CX sorozatú eszközök távirányítójával az új modell alapvető beállításai is elvégezhetők.

A márka hazai forgalmazója az Audiophile Szalon.

Forrás: www.cambridgeaudio.com