Cambridge Audio EVO – Csúcsra húzott mindenesek

A Cambridge Audio két gyönyörű készülékkel lépett az all-in-one streaming rendszerek piacára, amelyek a gyártóra jellemző prémium hangélményt biztosítják egydobozos formátumban.

Az EVO 75 (2490 USD) és EVO 150 (3000 USD) StreamMagic platformra épült rendszerek, amelyek dedikált alkalmazáson keresztül teljes körűen felügyelhetők. DLNA, AirPlay 2, Bluetooth, Chromecast, Spotify Connect, Tidal Connect, Qobuz, Bluetooth (aptX HD) és internet rádió támogatás mindkét modell esetében adott. A hálózatra vezetékes módon vagy WiFi segítségével csatlakozhatunk.

Az új eszközöket Hypex NCore D osztályú erősítők hajtják, csatornánként 75W, illetve 150W teljesítményre lehet számítani. A két modell között leginkább a fizikai kapcsolatok jelentik az eltérést. Mindkettő rendelkezik RCA, optikai és koaxiális bemenettel, valamint HDMI ARC és 3,5 mm-es fejhallgató-aljzattal. A nagyobbik készülék esetében ezekhez jönnek még MM phono, aszinkron USB és kiegyensúlyozott XLR bemenetek, illetve a hangfal terminálok száma is duplázódik. A Bluetooth révén természetesen vezetékmentes fülesek társítása is megoldható. A DAC mindkét esetben ESS Sabre ES9016K2M lapka köré épült.

A dupla, koncentrikus tárcsa, illetve 6.8 hüvelykes LCD kijelző az Edge termékvonal öröksége, míg a diófából készített panelek a hatvanas években bemutatott P40 erősítő előtti tisztelgés. Ha valaki maradna a homogénebb megjelenésnél, akkor fekete Richlite (többek között újrahasznosított papírból készült) oldallapok is választhatók. Az új modellek forgalmazása még áprilisban megkezdődik.

A márka hazai forgalmazója az Audiophile Szalon.

Forrás: www.cambridgeaudio.com