Cambridge Audio Melomania M100 fülhallgató

A Cambridge Audio bemutatta első vezetékmentes ANC fülhallgatóját. A háromszáz párra korlátozott modellből származó bevételt Tim Burgess zenei jótékonysági szervezete kapja.

A Melomania M100 (199 EUR) fülhallgató a márka korábbi (Melomania 1+ és Melomania Touch) vezetékmentes modelljeinek újratervezett változata. Legfontosabb újítás a hibrid zajszűrés integrálása. A burkolat alatt tíz milliméteres átalakítók kaptak helyet, egy AB osztályú erősítő társaságában. A márka szerint a transzparens, természetes és persze torzításmentes hangzás biztosítása volt a prioritás.

A hangélmény az új Melanomania Connect alkalmazáson keresztül finomítható, ehhez hat előre beállított hangszín és hét sávos EQ áll rendelkezésre. A Qualcomm Snapdragon Sound technológiájának köszönhetően a készülék támogatja az aptX Lossless, az aptX Adaptive, valamint a szabványos AAC és SBC Bluetooth kodekeket, kompatibilis forrás esetén CD-minőségű Bluetooth (5.3) átvitelt szavatol.

A fülest érintőfelületen keresztül lehet vezérelni, rendelkezik játékos(80 ms késleltetés) üzemmóddal és IPX4 (víz és por elleni védelem) besorolást kapott. Aktív ANC mellett az akkumulátor tíz órás játékidőt biztosít, kikapcsolt zajszűrés mellett ez tizenhat óra körül alakul. A töltő-dokkoló két teljes utántöltésre elegendő energiát képes tárolni, tehát a kombinált üzemidő (gyári adatok) ötvenkét óra. A készülék töltőpadon keresztül is etethető, a gyorstöltés funkcióval tíz perc alatt négy órányi üzemidő nyerhető.

Forrás: www.cambridgeaudio.com/usa