Campfire Audio Holecene – Megfizethető mindenevő

A címszereplő univerzális fülmonitor a Campfire Audio idei kínálatának alsó-közép kategóriába sorolt darabja, amely az ígéretek szerint bármilyen műfajban képes jól teljesíteni.

Amíg a közelmúltban tárgyalt Mammoth fülesnek a basszusokban gazdag stílusok álltak jól, addig a CAMPFIRE AUDIO HOLOCENE (649 USD) egyenletes és kiegyensúlyozott frekvencia-válasz görbét kínál. Esztétika tekintetében túl sok változás nincs, a készülék az utóbbi években alkalmazott stílusjegyeket hordozza.

A burkolat eloxált alumíniumból van, a hangsúlyos csavarok sem hiányoznak. A hangvető PVD bevonattal ellátott rozsdamentes acélból készült. Mivel a készülék kizárólag BA meghajtókat dolgoztat, ezért a burkolatra nem került a szellőzést megkönnyítő furat, ennek következtében a passzív izoláció is hatékonyabb.

A füleshez a Mammothoz hasonlóan Smokey Litz kábelt csomagoltak. A füstös, csavart kabátot viselő zsinórra (115 cm) 3.5 milliméteres TRS, átellenben pedig MMCX csatlakozók kerültek. Az átalakítók 3D nyomtatott kamrában kaptak helyet. Egy BA meghajtó kezeli a magas tartományokat, további két BA átalakító pedig a közép- és mélypontokat fedik le. A készülék névleges impedanciája mindössze 5.4 ohm (@1 kHz), ami mellett 94 dB (@ 1kHz 6,99 mVrms) érzékenységet említ a gyártó.

Forrás: www.campfireaudio.com