Campfire Audio Ponderosa fülmonitor

A Ponderosa a Chromatic sorozat részeként került forgalomba, jelenleg a márka egyik legkedvezőbb áron kínált modellje.

A Chromatic széria a kivételes testreszabhatósággal is felhívja magára a figyelmet. Mindegyik modell (Cascara, Ponderosa, Supermoon és Bonneville) esetében választható univerzális és egyéni „Fit Kit”, három kábelvégződés és két tartozékcsomag áll rendelkezésre.

A PONDEROSA (799 USD) kizárólag BA meghajtókat használ, összesen öt (két magas, egy közepes és két mély) átalakító került a burkolat alá. A Campfire számos szabadalom alatt álló megoldást beépített a fülesbe, egyik ezek közül a Tuned Acoustic Expansion Chamber (TAEC) névre hallgat. A meghajtóknak helyet biztosító kamra feladata feljavítani a részleteket és megkönnyíteni az átalakítók integrációját.

A Ponderosa esetében is alkalmazták a Phase Harmony Engineering koncepciót, amelyek során a frekvenciatartományokat elválasztják egymástól és a meghajtókat egy adott tartományhoz hangolják. Az eljárással kiküszöbölhetők a fázis problémák, javítható a képalkotás, a csatorna elválasztás, a felbontás és a hangszín.

A füles burkolata a Solid Body Design eljárás szerint készült, azaz a 3D nyomtatott házban a meghajtók szerkezetileg kritikus komponensként működnek. Érdekesség, hogy még az univerzális változatokhoz is felhasználták az egyedi rendelésekhez katalogizált fülmintákat. A füles formáját finom kontúrok jellemzik, csupán a krómozott részek törik meg a homogenitást. A hangvető egy központi furattal rendelkezik, amelyet kisebb lyukak szegélyeznek.

A kábeleket berillium-réz MMCX aljzat fogadja. A készülék méreténél fogva a nagyobb fülekbe is pontosan és résmentesen illeszkedik, a passzív izoláció kiemelkedő, ugyanakkor az átlagosnál kisebb hallószervvel rendelkező felhasználóknak érdemes lehet eltöprengeni az egyedi verzión. A Ponderosa mellé a sorozatra jellemzően Time Stream kábelt csomagolnak. Ez egy laposabb, gubancolódásra kevésbé hajlamos vezeték, aminek végére alaphelyzetben 3.5 milliméteres dugó került, de lehetőség van 2.5 (BA) és 4.4 (BA) milliméteres változatokat is kérni.

Forrás: www.campfireaudio.com