Canton Townus – Új sorozat Németországból

Az új Canton Townus széria a Chrono SL és a Chrono sorozatokat fogja kiváltani, közvetlenül a Vento termékcsalád alatt helyezkedik el.

A CANTON TOWNUS modellek három különböző színben (dió, fehér, fekete) kerülnek forgalomba. A család a sztereó rendszerekbe illeszthető darabok mellett, a házimozi rendszerekbe integrálható modelleket is kínál, nagy szabadságot biztosít a felhasználók számára. A közepes és basszus hangszórók titán membránnal rendelkeznek, a magas frekvenciákat minden esetben a gyártó alumínium-kerámia meghajtója kezeli. A hangszórókat csavar nélkül illesztették a terelőbe, a megerősített kabinetek lecsapott éle nem csupán esztétikai célokat szolgál.

A TOWNUS 90 (1299 EUR <) háromutas álló hangfal, lefelé tájolt bass-reflex porttal. A rendszer három darab titán meghajtót (174 mm) dolgoztat, a Wave Beading technológia nagyobb hangnyomáson is torzításmentes basszus reprodukciót szavatol. A kompakt TOWNUS 30 (549 EUR <) kétutas modell, amely a TOWNUS 50 (649 EUR <) center sugárzóval kiegészítve már jó alapja lehet egy kisebb teljesítményű házimozi rendszernek. A pakkot megtoldhatjuk a TOWNUS 10 (399 EUR <) és AR5 (399 EUR <) hangkeltőkkel, előbbi falon és mennyezeten is elhelyezhető szatellit hangsugárzó, míg utóbbi egy Dolby Atmos egység.

Az új sorozatban helyet kapott a tizenkét hüvelykes meghajtót dolgoztató TOWNUS 12 SUB (1349 EUR <) aktív mélynyomó, ami 400W zenei teljesítményt kínál. A rendszer lehetőséget kínál a keresztezési frekvencia, fázis és hangerő utólagos piszkálására, így a készülék akár meglévő rendszerekbe is probléma nélkül beilleszthető. A hangszórókat minden modell esetében mágnessel rögzíthető rács védi a sérülésektől. A friss sorozat a gyártóra jellemző esztétikával rendelkezik, azonban az okos módosításoknak köszönhetően az általános teljesítmény felülmúlja a leváltásra kerülő családokat.

Forrás: www.canton.de