Cayin HA-3A – Fülesekhez tervezték

A jövőre harminc éves Cayin Kína egyik prémium audio márkája, amely a CD-lejátszóktól a hangszórókig mindent gyárt, de kínálatuk egyik legerősebb szegmense csöves erősítőkből áll.

A Cayin az utóbbi időben elsősorban a hordozható kínálat bővítésén fáradozott. A HA-3A (2298 EUR) fejhallgató-erősítő augusztusban hallatott magáról először, a készülék a belépő kategóriás HA-1AMK2 és a prémium HA-6A közötti űr kitöltésére született, ráadásként ez az első olyan modell, ami nem a kínai piacon jelent meg először. A modell több megoldást örökölt a nagyobb testvértől, kifejezetten kompakt építésű, hozzávetőleg A4 lap méretű. A rendszer két 6V6 kimeneti, két ECC82 meghajtó és egy 22DE4 egyenirányító csövet használ.

A bemenetben a két ECC82 trióda dolgozza meg a jeleket, míg a végső színt a 6V6 tetródák biztosítják. Az erősítő áramkör egyvégű, azonban a szabadalmaztatott kimeneti transzformátoroknak (a szekunder tekercs alternatív fázist biztosít) köszönhetően kiegyensúlyozott kimeneteket is kapunk. Az erősítő három impedancia (Low: 8-64 ohm, Mid: 65-250 ohm és High: 251-600 ohm) beállítást kínál, amelyek között egy billenőkapcsolóval lehet választani.

A Cayin mindig saját gyártású, nagy induktivitású és hatásfokú teljesítménytranszformátorokat használ termékeiben. A speciális árnyékolás minimálisra csökkenti az interferenciát és a zajt, illetve a mikrofon hatást. A hangerőszabályzás az ALPS nagy teljesítményű 50KA2 Dual Unit potenciométerén keresztül történik. A készülék XLR és RCA bejáratokat, valamint 6.3 milliméteres sztereó jack, 4.4 milliméteres mini jack és négy-tűs XLR kimenetet visel. A klasszikus kivitelű megvilágított VU-mérők igazi vintage hangulatot kölcsönöznek a fekete és ezüst színben elérhető rendszernek.

Forrás: www.cayin.com