Cayin RU6 USB-DAC – Hangzásjavítás egyszerűen

A Cayin zsebméretű újdonsága elsősorban a mobiltelefonok hangzását hivatott markánsan feljavítani, a gyártó szerint akár a dedikált DAP használatát is feleslegessé teheti.

A Cayin RU6 USB-DAC (329 EUR) burkolata alatt egy 24-bit/384 kHz felbontást támogató DAC chip kapott helyet. A készülék telefonok vagy táblagépek USB-portjához (Lightning adapter mellékelve) csatlakoztatható., pillanatok alatt használatba lehet venni. Az apróság diszkrét R2R hálózatot (124 bites) alkalmaz, amivel a digitális hangerőszabályzás ismert hátrányai is orvosolhatók.

A felhasználók választhatnak a túlmintavételezési mód (jobb részletek) és a NOS DA (tehát túlmintavételezés nélküli) üzemmód között, utóbbi kikapcsolja a digitális szűrőket, a jel pontos időzítése kerül előtérbe, plusz a fázistorzítás és a jitter is nagyon alacsony szinten tartható. Az analóg és digitális áramkörök külön lapra kerültek. A fejhallgatókat 3.5 milliméteres (138 mW/32 ohm) és 4.4 milliméteres (213 mW/32 ohm) konnektor fogadja. Az üzemeltetést egy hüvelykes OLED kijelző könnyíti meg.

Forrás: www.cayin.com