CEN.GRAND 9i-806 – Az ezüst róka kölyke

A kínai márka új fejhallgató-erősítője a 9i-906 Silver Fox egyszerűsített változata, amely kedvezőbb áron ígéri a nagytesót megközelítő teljesítményt.

A CEN.GRAND márkát tizenkét éve alapították, azonban az indulást két éves intenzív kutatás-fejlesztés előzte meg. Az első számú célkitűzés digitális lejátszók fejlesztése és gyártása volt, olyan modellek létrehozása, amelyek a hang és a videó területén is versenyképesek.

A társaság keze alól az évek során számos komplex médialejátszó, Blu-ray lejátszó és DAC került ki, amelyek nemcsak Kínában, hanem a globális piacon is szép sikereket értek el. A márka hat évvel ezelőtt kezdett fejhallgató-erősítőkkel foglalkozni, eleinte integrált megoldásokkal jelentkezett, majd elkészült a 9i-90SA modell, amely az áttörést jelentette a szegmensben.

A 9i-806 „Little Silver Fox” (2350 GBP) nagy teljesítményű fejhallgató-erősítő, a kimenetbe 4 pár nagy teljesítményű FET került. A készülék négy kimeneti módot kínál. A BTL nagy impedanciával rendelkező fülesek esetében lehet jó választás, az ActiveG színezés nélküli hangélményt ígér, a Parallel a „gain” módosítása nélkül kínál nagyobb erőt, míg a Normal három alacsony és egy nagy ellenállású beállítást kínál.

A készülékre két szimmetrikus és két aszimmetrikus bemenet került, az aszimmetrikus jeleket a rendszer kiegyensúlyozottá alakítja, így ilyenkor is rendelkezésre áll a maximális 15W/30 Ohm teljesítmény. A „kisróka” négy kimeneti interfésszel is rendelkezik, 4 tűs XLR (BAL), két 6.35 milliméteres, 4.4 milliméteres szimmetrikus, valamint egy dupla 3 tűs XLR (BAL) aljzat jelenti a kínálatot.

A nagytesóval ellentétben a 9i-806 potenciométert (a Volume IC Muse72320+ és OP Muse02 páros helyett) használ a hangerőszabályzáshoz és kisebb transzformátort kapott, illetve néhány teljesítményt kevésbé befolyásoló alkatrészt is olcsóbbra cseréltek.

Forrás: www.en.cen-grand.com