CES 2020 – Dolby Atmos hangfallal bővíti kínálatát a FOCAL

A francia márka három új modellt is bejelentett, amelyek a közelmúltban bemutatott Chora termékcsaládba érkeznek. Az újdonságok között a vállalat első Dolby Atmos hangsugárzója is helyet kapott.

A CHORA 826-D ATMOS, CHORA CENTER és CHORA SURROUND hangfalak elsősorban a házimozi rajongók kedvét keresik. A 826-D új zászlóshajóként kerül a kínálatba. A modell érdekessége az Atmos-hangszóró, amit olyan szögben helyeztek el, hogy a jel mindig optimálisan érkezzen vissza a hallgatókhoz.

Az új center sugárzó szabadon vagy állványon is elhelyezhető, míg a falra szerelhető Chora Surround a hátsó és oldalsó csatornák kezelésére szolgál. A termékcsaládhoz tartozó újdonságok mellett, egy 600W teljesítményű mélyláda (SUB 600P) is bemutatásra került.

Mindegyik új modell Slatefiber (hőre lágyuló polimerből és újrahasznosított szénszálakból álló kompozit) meghajtókat kapott, amelyek gazdag, kiegyensúlyozott és dinamikus hangélményt szavatolnak, míg a felső tartományokat ezúttal is TNF csipogók kezelik. A mélysugárzót Polyflex meghajtóval szerelték, amely jobb basszus választ biztosít, illetve jobban megfelel az alacsony tartományokkal szemben támasztott elvárásoknak. Az új Chora modellek forgalmazása februárban kezdődik, míg a mélyláda előre láthatóan az első negyedév során kerülhet a boltokba. Az árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.focal.com