CES 2020 Felturbózott hálózati lejátszót állított ki az ESOTERIC

A TEAC érdekeltségébe tartozó márka tavaly mutatta be zászlóshajó hálózati lejátszóját, aminek digitális-analóg átalakítóval megfejelt, DSD és MQA támogatású változata került most reflektorfénybe.

Az ESOTERIC N-01XD külső jegyek tekintetében, teljesen az N-01 jelzésű készülékre hajaz, felületes szemlélő aligha tud különbséget tenni a két modell között. Az újdonság, ahogy a gyártó többi készüléke gondosan megválogatott prémium komponensekből épült. A készülék a korábbi gyakorlatnak megfelelően többek között kezeli a DSD (22.5 MHz) és MQA állományokat, közvetlen hozzáférést kínál a Roon, Qobuz és Tidal szolgáltatásokhoz, illetve támogatja a 64 bites / 512F fájlokat.

A burkolat alá Master Sound DAC lapka került, amihez a Grandioso szériából származó megoldásokat (óra, dedikált tápellátás) társítottak. A DAC és streaming szakasz külön tápegységet kapott, míg hibátlan áramellátásról EDLC szuper kondenzátor gondoskodik. A készülék számos analóg és digitális konnektort visel, utóbbiak között megtalálható az ES-LINK bemenet, amin keresztül a gyártó kompatibilis eszközeinek társítására van lehetőség.

Forrás: www.esoteric.jp/en