CES 2020 – Színpadra állt a Panasonic új csúcs OLED tévéje

Első pillantásra úgy tűnik a társaság ragaszkodik a jól bevált stílusjegyekhez, ezért a készülék külsőre nem különösebben izgalmas, szerencsére a műszaki tartalom már igazodik a megújult elvárásokhoz.

A PANASONIC HZ2000 OLED tévé megkapta a gyártó következő generációs Master HDR OLED Professional Edition paneljét, amely a korábbinál húsz százalékkal nagyobb csúcs fényerőt kínál, jelentősen javítva ezzel a HDR teljesítményt. A készülék kompatibilis a Dolby Vision és HDR 10+ szabványokkal, illetve az elsők között támogatja a Dolby Vision IQ eljárást és biztosítja a Filmmaker üzemmódot. A Dolby Vision IQ a környezeti jellemzők elemzése után, automatikusan szabályozza a tartalmakat az optimális megjelenítés érdekében. Az új modell kalibrációs pontok használatával lehetőséget biztosít a megjelenítés manuális finomítására, így aki nem bízik a beépített üzemmódokban, saját kezűleg is elvégezheti az optimalizálást.

A zászlóshajó 360 fokos Soundscape Pro hangrendszert kapott, ami Dolby Atmos hangok kezelésére is alkalmas. A készülék a gyártó saját operációs rendszerének (My Home Screen) ötödik változatát futtatja, vannak előnézeteket használó dedikált alkalmazások, illetve Google Assistant és Amazon Alexa támogatás. A Panasonic újdonsága 55 és 65 hüvelykes változatban, előre láthatóan nyáron kerülhet a boltokba, árat egyelőre nem közöltek.

Forrás: www.panasonic.com/press

Comments are closed.