CES 2020 – Vezeték nélküli fülessel jelentkezett a TECHNICS

A készülék a ?true wireless? fülhallgatók táborához tartozik, azaz a két egység között semmilyen vezetékes kapcsolat nincs. A sportos életmódot is toleráló modell aktív zajszűrővel rendelkezik és egész napos üzemidőt ígér.

A társaság felismerte, hogy egyre nagyobb az igény a könnyen szállítható, ugyanakkor kimagasló hangminőséget biztosító fülesekre, ezért piacra dobta saját megoldását. Az EAH-AZ70W jelzésű modell komoly vetélkedésre számíthat, azonban az eszköz a jellemzők alapján, képes lehet megállni a helyét. A készülék egyik erőssége a jel visszacsatoláson alapuló zajszűrő-technológia, amely az analóg és digitális eljárások kettősére épít. Ahogy a vetélytársaknál megszokhattuk ezúttal is kapunk ambient üzemmódot, amivel egyetlen gombnyomással hallhatóvá tehető a külvilág. A nedvességnek fokozottan ellenálló (IPX4) burkolat alatt tíz milliméteres meghajtók kaptak helyet. Az átalakítók grafén-bevonatú (PEEK) membránt dolgoztatnak és akusztikus kamrába kerültek, amely biztosítja az ideális légáramlást és egyensúlyt teremt a különböző tartományok között.

A készülék MEMS mikrofonnal rendelkezik, amely minden körülmények között tiszta kommunikációt biztosít, ezen felül hangsugárformáló technológia szavatolja a kiemelkedő hívás hangminőséget. A beépített akkumulátor, aktív zajszűrés mellett hat óra működést biztosít, ám az üzemidő a mellékelt töltő-dokkolóval négyszeresére növelhető. Az apróság SIRI, Google Assistant és Alexa kompatibilis, míg a beállításokat és üzemeltetést a Technics Audio Connect alkalmazás könnyíti meg.

Forrás: www.technics.com/us/news