CES 2021 – Bemutatkoztak a legújabb C-LAB projektek

A Samsung belső inkubációs programjának négy projektje és a C-Lab Outside programban résztvevő, mintegy tizenhét újdonság mutatkozik be a virtuális platformon.

A járvány miatt az induló projektek sokkal kevesebb megjelenési lehetőséget kaptak, ezért a Samsung több kezdeményezés részvételét is támogatta az idei CES kiállításon. A Las Vegas-i rendezvényen a potenciális vásárlók és befektetők több érdekes kezdeményezéssel is megismerkedhetnek.

C-Lab Inside

A 2012-ben indult C-Lab Inside egy belső inkubációs program, amely a Samsung alkalmazottainak innovatív ötleteit támogatja és segíti azok megvalósítását. A program résztvevői hatodik éve szerepelnek a CES programjain. Idén négy projekt került kiemelésre.

Az EZCal, egy automatizált kijelzőbeállításra képes alkalmazás, amellyel teljes házimozi élmény érhető el, míg az Air Pocket, egy hordozható oxigéntároló eszköz. A Scan&Dive, egy IoT megoldás, amely segíti a ruhaanyagok osztályozását, válogatását és javaslatot tesz azok kezelésére, illetve érdekesnek ítéltetett a Food&Sommelier szolgáltatás, amely minden étel mellé megtalálja a megfelelő bort.

C-LAB Outside

A 2018-ban létrehozott C-Lab Outside egy akcelerátor program, amelyet elsőroban a dél-koreai startup ökoszisztéma élénkítésére indítottak. A programban szereplő startupok a pénzügyi támogatás mellett pl. szakértői (Samsung munkatársai által végzett) mentorálásban részesülnek, valamint lehetőséget kapnak az iparági kiállításokon való részvételre, de a befektetőkkel is szorosabb kapcsolatot ápolhatnak.

Az idei expón összesen tizenhét startup kapott meghívást, amelyek között több MI alapú megoldás (pl. személyes adatok MI-alapú titkosítása vagy divattervezési megoldása képalkotó MI segítségével) is található. A C-Lab Outside startupok kivétel nélkül a globális piacra készülnek, így a jövőben könnyen összefuthatunk olyan megoldással, amely ezen a rendezvényen kapott elsőként nyilvánosságot.

Forrás: www.news.samsung.com