CES 2021-Feltekerhető kijelzőket készített a TCL

A TCL Technology optoelektronikai leányvállalata (TCL CSOT) leleplezte a Printed OLED Scrolling és AMOLED Rollable képernyőket.

A Printed OLED Scrolling mindössze 0,18 mm vastagságú, tizenhét hüvelykes képernyő. Könnyen hordozható és szinte bármely eszközbe egyszerűen és kényelmesen beilleszthető. A kijelző a TCL CSOT ink-jet technológiájával készül, teljes egészében képes lefedni a színskálát, így a képminőség kimagaslóan élénk. A technológia széles körben használható, így hajlított képernyős TV készülékekben, ívelt vagy összecsukható képernyőképben, és áttetsző, kereskedelmi célú megjelenítőkben is alkalmazható. A vállalat OLED RGB termékei az alkalmazott nyomtatási technológia miatt nem igényelnek finom fém maszkolást, ezért a hagyományos technológiákkal összevetve húsz százalékkal olcsóbban állíthatók elő.

A 6.7 hüvelykes AMOLED Rollable képernyő mindössze egy mozdulattal 7,8 hüvelykesre bővíthető. A működtetést egyszerű felhasználói felület segíti. A kijelzővel szerelt eszköz vastagsága alig éri el a tíz millimétert, vagyis jelentősen keskenyebb, mint más összehajtható kijelzős telefonkészülékek. Ezzel a kialakítással a hajlítás, illetve a csúsztatás szöge akár R3 milliméter is lehet. A szoftveres felület adaptálható egykezes vagy multi-tasking használatra.

Forrás: www.tcl.com