CES 2021 – Jönnek az új generációs LG csúcstévék

Az LG megmutatta következő generációs televízió kínálatát. Többek között fejlesztett OLED és LCD panelek, valamint új processzor is várható az évben.

Az LG impozáns prémium sorozata OLED, QNED Mini LED és NanoCell tévéket egyaránt tartalmaz. A társaság leleplezte a C1-G1 OLED sorozatokat, amelyek összesen hét különböző méretben, játékosokat megszólító funkciókkal érkeznek. A C1 OLED széria a megszokott 48-77 hüvelykes méretek mellett 83 hüvelykes változatban is elérhető lesz, míg a G1 sorozat 55-65 hüvelykes méretben rajtol, amihez az év folyamán 42-48 hüvelykes változatok (előbbi még nincs megerősítve) is társulhatnak. A G1 széria megkapta az OLED evo panelt, amely nagyobb fényerőt, kontrasztot és pontosabb színmegjelenítést ígér.

Mindkét új szériát negyedik generációs Alpha processzorral szerelték, ezeken felül a Z1, a QNED99, QNED95, QNED miniLED, NANO99 és NANO95 tévék is az új motort kapták. Újdonságnak számít az AI Picture Pro funkció, amely felismeri a képernyőn megjelenő objektumokat, képes megkülönbözteti az elő- és háttereket, valamint tartalom szerint is optimalizálja a képminőséget. A motor részét képezi az LG AI Sound Pro új verziója, amely egyrészt hibátlan 5.1.2 hangélményt szavatol, másfelől képes önállóan a különböző csatornák és források eltérő hangerejét az előre beállított szintre módosítani, szükségtelenné téve a felhasználói beavatkozást. Mindegyik új modell a frissen bemutatott webOS 6.0 rendszerrel érkezik, amely a gyártó szerint minden korábbinál intuitívabb felhasználói élményt biztosít.

A tévék több játékosoknak szóló funkciót kaptak, alacsony válaszidőt kínálnak és akár négy HDMI 2.1 porttal is rendelkeznek. Az összes új generációs OLED tévé G-SYNC kompatibilis, modelltől függően támogatják az ALLM és VRR technológiákat. A hírek szerint az LG lesz az első olyan márka, amely dedikáltan teszi elérhetővé a Google Stadia (Egyesült Államok, Egyesült Királyság és Európa nagy része) alkalmazást. A gyártó 8K felbontást kínáló Signature Z1 modellje idén két méretben (77 és 88 hüvelyk) lesz elérhető, míg az OLED szériák alá pozicionált QNED és frissített LCD modellek az eddig megszokott méretválasztékban kerülnek a piacra.

Forrás: www.lgnewsroom.com