CES 2021-OD Zero néven jön a TCL új miniLED panelje

A TCL Electronics bejelentette a következő generációs, ultravékony OD Zero miniLED tévéket, amelyek még az éven a boltokba kerülnek.

A TCL folyamatosan fejleszti a képernyő technológiáit. A miniLED új generációja gyártó egyre komolyabb, mikrométeres aktív mátrix LED háttér világítással kapcsolatos tapasztalatának eredménye. Az OD Zero technológia a legújabb miniLED háttér világítási fejlesztéseket felhasználva, korábban elképzelhetetlenül vékony profilt szavatol. Az OD Zero megnevezés azt a nulla milliméterre csökkentett optikai távolságot jelzi, ami a miniLED réteg és az LCD kijelző réteg között húzódik. A panel kisebb LED fényforrásokat dolgoztat, amiből több kerül alkalmazásra, ráadásul a lencsekialakítás is új, aminek köszönhetően egy ultravékony, nagy teljesítményű háttér világítási modult sikerült létrehozni,

Az új eljárás egyenletes és kimagasló fényerőt, teltebb HDR színeket, részletgazdagabb megjelenést nyújt, mindez a fényforrás és a diffúzor lap közötti távolság csökkentésének köszönhető, ami hatékonyan szabályozza az asztigmatizmus tartományát, javítja a kontrasztot és minimálisra csökkenti a halo-jelenséget. A több ezer helyi tompítási zónának köszönhetően a kontrasztszabályozás is kiemelkedően pontos. A társaság az infók szerint még ebben az évben megkezdi az új panelekkel szerelt tévék forgalmazását.

Forrás: www.tcl.com