CES 2021 – Több innovációs díjat is elvihet a Samsung

A Consumer Technology Association újfent elismerte a Samsung kivételes tervezői és mérnöki erőfeszítéseit. A szervezet a Samsung negyvennégy új termék- és szolgáltatásinnovációját díjazta, amelyek között újabb generációs, kiemelkedő formatervvel rendelkező és egyedi kialakítású termékek, valamint innovatív szolgáltatások is megtalálhatók.

A vállalat díjnyertes megoldásai számos kategóriában megtalálhatóak, többek között olyan területeken mint a számítógépes kiegészítők, hardverek és komponensek, a digitális képalkotás és fényképezés, fülhallgatók és személyi hangrendszerek, otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők, a mobileszközök, kiegészítők és mobilalkalmazások, a streaming vagy a vizuális kijelzők.

Legjobb Innováció díját a fülhallgatók és személyi hangrendszerek kategóriában a Samsung Galaxy Buds+ BTS kiadása kapta meg. Az AKG mérnökeivel közösen fejlesztett vezetékmentes fülhallgató kétutas hangszórókkal rendelkezik, amelyek tiszta és dinamikus hangélményt szavatolnak. Az adaptív, három mikrofonos rendszer kiemelkedő híváskezelést tesz lehetővé, míg az Ambient Sound technológia a környezeti zajok kizárásában jeleskedik. Az újrahasznosított anyagokból épített és cserélhető alkatrészekből álló Galaxy Buds Live Öko-dizájn elismerést kapott, amit elsősorban a környezettudatos tervezéssel érdemelt ki, ugyanakkor a hangzása sem utolsó.

A streaming kategória Innovációs díját a Samsung TV Plus (régió függő elérhetőség) szolgáltatása kapta, amely ingyenes tévé programokat kínál és direkt hozzáférést biztosít több mint százhatvan tematikus csatornához. A szolgáltatás az összes 2016 és 2020 között forgalomba került Samsung okostévén előre telepített formában megtalálható az indításhoz mindössze internetkapcsolat szükséges.

A videókijelzők, valamint digitális képalkotás és fényképezés kategóriákban a Samsung The Premiere projektor kapta az innovációért járó elismerést. A készülék a vállalat első HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező, ultrarövid vetítési távolságú (UST) projektora, amely akár százharminc hüvelykes képfelület megjelenítésére is képes. A hármas lézertechnológiának köszönhetően a vetítő 4K képminőséget kínál, a mozis hangminőségről az Acoustic Beam technológia gondoskodik.

Az otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők kategória Innovációs díját a Samsung The Terrace Soundbar érdemelte ki. A társaság első kültérre optimalizált hangrendszere kiváló víz-és porállósággal (IP55) rendelkezik, falon vagy szabadon is elhelyezhető. Az új generációs mélynyomók nagyobb hangerő mellett is torzításmentes reprodukcióra képesek, míg az Adaptív Sound eljárás jelenetenként optimalizálja a tartalmat, hogy alacsony hangerő mellett is tisztán hallható legyen a beszédhang. Az első teljesen digitális CES 2021. január 11-14. között kerül megrendezésre, a Samsung számos újdonságot ígérő virtuális sajtótájékoztatója január 11-én (15:00) lesz. Az eseményről természetesen mi is igyekszünk beszámolni.

Forrás: www.samsung.com