CES2022 – A Hisense is bemutatta újdonságait

A Hisense frissített portfóliójának tetején, egy kvantumpontos mini LED készülék kapott helyet, de egy új generációs lézertévé is fókuszba került.

A Hisense TriChroma Laser TV egyedi megjelenítő felület és egy rövid vetítési távolságú projektor párosa. A Hisense hosszabb ideje csiszolgatja a terméket, és most a világon elsőként a 8K UHD felbontást kínáló változattal is elkészült. Sajnos a részletekbe egyelőre nem ment bele a gyártó, csupán annyit közölt, hogy részletesebb és színpontosabb megjelenítés, nagyobb képátló lesz elérhető, mint korábban.

Kicsit többet lehet tudni a vállalat új zászlóshajó tévéjéről. A hetvenöt hüvelykes U9H (3200 USD) 4K UHD felbontásra képes, kétezer nites csúcsfényerőt kínál. A mini LED technológiának köszönhetően kiváló HDR teljesítmény várható, a kvantumpontos réteg pedig szebb színeket szavatol. A fényerő szabályzása 1280 zónán keresztül történik, egy új rendszerchip pedig a 120 Hz-es képfrissítési érték elérést is lehetővé teszi.

A készülék támogatja a Dolby Vision IQ szabványt és az ígéretek szerint az alacsony felbontású tartalmak felskálázása is hatékonyabban történik. A modell NextGen TV ATSC 3.0 tunerrel rendelkezik és a hangrendszert (2.1.2) is alaposan átdolgozták. A tévé aljára és tetejére is kerültek hangszórók, ami papíron jobb hangzást jelent. A jelenlegi trendekhez igazodva fejlett játékos funkciók (ALLM, VRR, FreeSync) sem hiányoznak. A modellből egy 8K UHD változat is várható.

A Hisense az U8H és U7H sorozatokat is beharangozta, amelyek szintén 4K UHD televíziók, azonban kicsit szerényebb specifikációval rendelkeznek. Előbbi széria esetében maradt a mini LED, azonban a csúcsfényerő 1500 nitre korlátozódik, míg az U7H modellek esetében ugrott a mini LED, de szerencsére a kvantumpontos réteg maradt. Mindkét sorozat tudja a 120 Hz-es frissítést. A Hisense U8H (55, 65 és 75 hüvelyk) várhatóan 1100 dollárról indul, míg az U7H már 800 dollártól elérhető lesz 55, 65, 75 és 85 hüvelykes méretben. Az újabb Hisenese televíziók kivétel nélkül a GoogleTV platformot használják, mindegyik esetben elérhető lesz a Filmmaker mód, de modelltől függően Dolby Atmos támogatásra is számítani lehet.

Forrás: www.hisense-usa.com