CES2022 – Idén komolyan belehúz a TCL

A TCL tovább készül bővíteni XL sorozatát, szoftveres és hardveres megújulást ígér, valamint több nagyméretű készülék premierjét harangozta be.

A vállalat az extra nagy tévékkel a változó piaci trendekre igyekszik reagálni, ugyanis a tavalyi utolsó negyedéves elemzések szerint az Észak-Amerikában értékesített készülékek jelentős hányadát hatvan hüvelyk feletti tévék tették ki. Chris Larson, a TCL North America SVP alelnöke elmondta, hogy miután a kasszasiker filmek nagy része egyszerre kerül moziba és a streaming szolgáltatók kínálatába, a gyártóknak biztosítani kell a minőségi házimozizás lehetőségét.

A TCL XL szériáját ehhez igazodva egy kilencvennyolc hüvelykes (98R754) LCD készülékkel toldják meg, ami előre láthatóan nyolcezer dolláros áron kerül forgalomba, ami lényegesen alatta van a Samsung hasonló (QE98QN90A) ajánlatának. A készülék GoogleTV platformra épült, négy HDMI portot visel, amelyek közül kettő a 4k/120Hz-es jeleket is képes kezelni. A tévé támogatja a Dolby Vision, a HDR10, a HDR10+ és a HLG szabványokat és VRR eljárást.

A vállalat friss kínálatában szerepel a tavaly bemutatott X95 Pro tévé 8K változata, a nyolcvanöt hüvelykes modell a társaság OD Zero Mini LED paneljét kapta meg, alig tíz milliméter vastag. A TCL ezek mellett bejelentette, hogy átállnak a 144 Hz frissítési frekvenciára, arra sajnos nem tértek ki mely tévék támogatják majd az eljárást. További érdekesség, hogy a vállalat többed magával (pl. Pixelworks) elkezdett dolgozni a TruCut Motion technológián, ami egy mozgás megjelenítést finomító dinamikus ökoszisztéma.

Forrás: www.tcl.com