CES2022 – JBL 4305P aktív monitor

A Harman Luxury Audio alá tartozó JBL bemutatta első aktív monitor hangfalát. Az új modell vezetékmentes és fizikai kapcsolatokat is biztosít, rugalmasan alkalmazható számos területen.

A JBL 4305P monitor analóg és digitális forrásokkal is használható, 300W összesített teljesítményt kínál. A rendszer Ethernet, AirPlay2, Chromecast és Bluetooth kompatibilis, aszinkron USB és optikai digitális, illetve 3,5 milliméteres analóg bemenetet visel. A készülék master-slave rendszerű, a jobb és baloldal felcserélhető a rugalmasság érdekében. Értelemszerűen a master hangfalban található az összes vezérlő elektronika, a fizikai gombok és csatlakozók. A hangélmény manuálisan finomítható, van bass-kontúr szabályzás, amivel kompenzálhatók az elhelyezésből eredő akusztikus anomáliák, illetve külső mélysugárzó társítására is lehetőség van. A teljes rendszer távvezérelhető, de pl. Google Home ökoszisztéma részeként az említett platform előnyei is kihasználhatók.

A Studio Monitor sorozat nagyobb modelljéhez hasonlóan ezúttal is megkapjuk a JBL szabadalmaztatott meghajtó technológiáját. Az egy hüvelykes kompressziós meghajtó (2410H-2) nagy felbontású kürtbe csatlakozik, míg az 5,25 hüvelykes öntött keretes, szál-kompozit kónuszos mélysugárzó, basszusreflex konfigurációban működik. Mindegyik átalakítót dedikált D osztályú erősítő szolgál ki. A beépített DAC vezetékmentes üzemmódban 24-bit/96 kHz felbontást képes kezelni, de a mellékelt Digital Link kábelt használva 24-bit/192 kHz felbontás is támogatott. A rendszer kezeli az MQA állományokat és a Roon Ready tanúsítványt is megkapta.

Forrás: www.news.harman.com