CES2022 – NOVETO N1 @ Láthatatlan fejhallgató

A NOVETO újdonsága olyan szabadalom alatt álló technológiákat alkalmaz, amelyek képesek fejhallgatókra jellemző binaurális hangélményt biztosítani.

A NOVETO N1 több mint, negyvenöt szabadalomra épül. A mozgásérzékelőkkel felszerelt, mesterséges intelligencia által felügyelt arcfelismerő rendszer biztosítja, hogy a hang mindig pontosan igazodjon a fej mozgásához. A társaság állítása szerint a készülék a környezet zavarása nélkül biztosít személyre szabott hangélményt, egy méteres távolságban már kilencven százalékos (20 dB) hangcsökkentést szavatol 85 dB SPL átlagos hangerő mellet. Az eszköz képes felismerni a felhasználót, a személyes profil alapján javaslatokat készít, illetve (beállítás függő) akár az olvasatlan üzenetekre is figyelmeztet.

A készülék Bluetooth, WiFi és AirPlay kompatibilis, USB-C és jack (3.5 mm) csatlakozókat visel, támogatja az iOS és Android operációs rendszereket. Christophe Ramstein, a Noveto vezérigazgatója (korábban a Logitech kötelékében dolgozott) elmondta, hogy a rendszerben nagy potenciál van, korábban elképzelhetetlen módon teszi kényelmessé a magánbeszélgetéseket. Las Vegasban egy működő, tömeggyártás előtt álló prototípus vendégeskedett, a fogyasztói változatok a tervek szerint márciustól lesznek elérhetők. A vállalat egy videóban is elmagyarázza, hogyan működik a készülék.

Forrás: www.noveto.com