CES2022 – Új Cambridge Bluetooth lemezjátszók

Cambridge Audio nagyjából három éve dobta piacra a világ első aptX HD Bluetooth lemezjátszóját, aminek hamarosan kistestvére is érkezik.

A Cambridge ALVA TT v2 (1999 EUR) következetesen örökíti tovább az eredeti koncepciót. Maradt a direkt hajtás és a saját fejlesztésű MC hangszedő, illetve a Bluetooth (24-bit/48 kHz) képesség, ami vezetékmentes fejhallgatók és hangszórók társítását teszi lehetővé. A hangszedő ugyanakkor továbbfejlesztett hangkar végére került, frissítették az elektronikát, a Bluetooth modul pedig kikapcsolható lett. A második generációs modell alumínium fedlapja alatt megújított rezgéscsillapító abszorpciós réteg (EVA) lapul. A cserélhető fejhéj megkönnyíti a későbbi fejlesztéseket.

Az ALVA ST (999 EUR) megfizethetőbb szíjhajtású változat, a TT modellben alkalmazott technológiák nagy részét megörökölte. A hangkar végére Audio Technica AT-VM95e hangszedő került, amit felhasználók bármikor lecserélhetnek. Mindkét bejelentett modell kapcsolható phono szakasszal rendelkezik, amely az Alva Solo és Alva Duo lemezjátszó-előerősítők legjobb megoldásaira építkezik. Az új lemezjátszók előre láthatóan 2022 első negyedévében kerülnek a piacra.

Forrás: www.cambridgeaudio.com