CES2022 – Új Panasonic OLED zászlóshajó

A Panasonic a JZ2000 alapjait megtartva rakta össze OLED csúcstévéjét, amely nagyobb fényerővel rendelkezik, fejlesztett hangrendszert kapott és szolgáltatás szintjén is többet kínál.

A PANASONIC LZ2000 televízió jelen információk szerint nyáron kerülhet a boltokba. A készülék első körben ötvenöt és hatvanöt hüvelykes változatban érkezik, de (Master OLED Pro – Cinema Size) néven hetvenhét hüvelykes méretben is piacra kerül. Miután a Panasonic az utóbbi időben komoly részt vállalt a különböző HDR eljárások fejlesztésében, kevéssé meglepő, hogy az új modell a Dolby Vision IQ, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive és HLG Photo szabványokat is kezeli. A társaság nagy erőfeszítéseket tett a megjelenés optimalizálására. Újdonságként megjelent az új Auto AI üzemmód, amely a korábban is alkalmazott (környezeti fényviszonyokon alapuló, valós idejű) képoptimalizáló eljárás újabb lépcsőfoka.

Az új érzékelő az LZ2000 HCX Pro AI processzorával együttműködve a szoba fényviszonyainak megfelelően szabályozza a beállításokat, nem csak a napszak alapján optimalizálja a képet, hanem a helyiség szín hőmérsékletéhez is igazodik. Utóbbi a gyártó szerint azért fontos, mert az emberek a környezeti megvilágítástól függően eltérően érzékelik a fehér színt. A mérnökök a hangrendszert is átalakították. Az új hangszóró-tömb (több meghajtó, módosított elrendezés, nagyobb teljesítmény) a készülék teljes szélességét lefedi, aminek eredményeként szélesebb hangszínpad, pontosabb és tisztább reprodukció várható.

A rendszer újfajta dedikált üzemmódokat is kínál, a hangot irányíthatjuk a helyiség egy adott területére (Area) vagy pontjára (Pinpoint), de a hangerővel is lehet játszani, az ún. Spot funkcióval például egy kiválasztott ponton erőteljesebb megszólalás érhető el. A piacvezető gyártók néhány éve komolyabban ráfeküdtek a játékos funkciókra, ehhez igazodva a Panasonic újdonsága is több videójátékos szolgáltatást kínál. A készüléket HDMI 2.1 konnektorral (High Frame Rate, Variable Refresh Rate, 4K/120 Hz, alacsony bemeneti késleltetés) is felszerelték, van automatikus NVIDIA GPU-észlelés, illetve egy releváns infókat megjelenítő Game Control Board felületet is kapunk.

Forrás: www.na.panasonic.com