CES2023 – Bedübörgött a Nakamichi Dragon hangprojektor

A frissen bemutatott Nakamichi Dragon hangprojektor egy huszonegy csatornás Dolby Atmos szörnyeteg, amely elsőként használja ki a DTS: X Pro biztosította előnyöket.

A Nakamichi öt évet dobott rá az új Dragon hangprojektor kifejlesztésére, aminek premierjét a márka hetvenötödik évfordulójára időzítették. A készülék váza rozsdamentes acélból készült, a burkolat alatt összesen harmincegy meghajtó kapott helyet. A hangszórók között hat darab felfelé sugárzó egység is található, négy darab a hangprojektorba, kettő pedig a 3D Omni-Motion Reference Surround hangsugárzókba került, ezeken felül négy dedikált mélynyomót is kapunk.

Az Atmos sugárzók tíz, illetve húsz fokos szögben vannak megdöntve, hogy precízen reprodukálják a függőleges és fej feletti hangokat. A bipoláris surround hangsugárzók PerfectHeight technológiával rendelkeznek, amely lehetővé teszi a meghajtók 180 fokos elforgatását. Az eljárásnak köszönhetően az egységek bármilyen környezethez képesek alkalmazkodni, optimális szöget biztosítanak a szoba alakjától és az üléshelyzettől függetlenül. Mindkét surround egység két darab három hüvelykes meghajtót és Air Motion Transformer magassugárzót dolgoztat.

A Nakamichi Dragon 11.4.6 hangprojektort (3499 USD) tizenöt digitális erősítő modul szolgálja ki, amelyek akár 3000W (125 dB) csúcsteljesítményre is képesek. A készülék gyakorlatilag az összes az Dolby Surround formátumot (pl. Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Vision és Dolby Atmos) támogatja, a vezetékmentes átvitelért a Qualcomm aptX HD lapkát tartalmazó Bluetooth modul fele. A Sárkány alig tért vissza, gyorsan el is vitte a CES2023 Innovációs Díját és tavasztól már vihető is.

Forrás: www.nakamichi-usa.com/ces2023