CES2023 – Bemutatkozott a JBL Classic Series

A HARMAN Luxury Audio Group a HARMAN Explore rendezvényen mutatta be négy modellből álló új sorozatát, amely a két éve piacra dobott SA750 integrált erősítő esztétikáját és filozófiáját viszi tovább.

A JBL Classic sorozata a klasszikus dizájnt és a modern technológiát házasítja. Az új komponensek között egy integrált erősítő (SA550), egy CD-lejátszó (CD350), egy hálózati lejátszó (MP350) és a márka első lemezjátszója (TT350) kapott helyet. A készülékek diófa furnér borítással rendelkeznek, a házakat masszív alumínium előlap zárja le.

Az SA550 Classic (1899 EUR) G osztályú erősítő, ami csatornánként 90W (8 ohm) vagy 150W (4 ohm) teljesítményre képes. A készülék három RCA és egy MM/MC phono analóg, egy optikai és két koaxiális digitális bemenetet visel, a 24-bit/192 kHz felbontást is támogatja. A legújabb aptX Adaptive Bluetooth kodek alacsony késleltetés mellett képes a nagy felbontású vezetékmentes átvitelre.

A CD350 Classic (899 EUR) robusztus tálcabetöltő mechanizmussal rendelkezik és USB-A bemenetet visel. A nagy felbontású DAC a márka szerint bit-tökéletes hangzásra képes, akár 24 bit/96kHz felbontással. A lejátszó számos formátumot támogat, beleértve a CD, CD-R és CD-RW korongokat (sajnos az SACD kimaradt), valamint kezeli a FLAC, WAV, MP3, AAC és WMA fájlokat az USB bemeneten keresztül. A csatlakozókat egy pár RCA kimenet, valamint az optikai és koaxiális digitális kimenetek képviselik.

Az MP350 Classic (999 EUR) streamer vezetékes (Ethernet) vagy vezetékmentes (WiFi) módon képes a hálózatra csatlakozni. A rendszer támogatja a nagy felbontású (24-bit/192 kHz) állományokat, a Google Chromecast vagy Apple AirPlay2 révén okostelefonokkal és táblagépekkel is összehozható. Közvetlen hozzáférést kapunk a Spotify Connect és a Tidal Connect szolgáltatásokhoz, de a Roon Ready tanúsítvány sem maradt le.

A TT350 Classic (1049 EUR) közvetlen meghajtású lemezjátszó, nehéz présöntött alumínium lemeztányérral és természetes diófa furnérral borított házzal. A készülék a kis- és nagylemezek lejátszására is alkalmas, az állítható csillapított lábak segítenek csökkenteni a vibrációt és megkönnyítik a lemezjátszó elhelyezését egyenetlen felületeken.

Az S-alakú alumínium hangkar végére Audio Technica mozgómágneses hangszedő (pontos márka egyelőre nem ismert) került, aminek a cseréje otthon is könnyen megoldható. Utóbbi megkönnyítése érdekében a függőleges követési szög (VTA) könnyen az új komponenes igényeihez igazítható. A JBL Classic Series modellek 2023 második negyedévében lesznek elérhetők.

Forrás: www.news.harman.com