CES2023 – Ezek a tévék várhatók a TCL műhelyéből

Ahogy a rivális márkák a TCL is saját rendezvényen leplezte le érkező újdonságait, bár a bemutató kicsit csalódást okozott, mert elég sok részlet hiányzik a teljes képhez, ezeket a premier előtt hozza majd nyilvánosságra a társaság.

Ahogy várható volt az idén a QD-OLED viszi majd a prímet, nem véletlen, hogy a TCL sem szeretne kimaradni a buliból. A kvantumpontos eljárást és az OLED technológiát házasító kijelzők a tökéletes fekete és élénk színek kombinációját ígérik. A TCL QD-OLED sorozatáról csak érintőlegesen esett szó, miután a panelek jelenleg 55,65 és 77 hüvelykes méretben érhetők el, a konkrét modellek is ezekben a méretben várhatók.

A márka QLED újdonságairól már többet lehet tudni. A belépő szintet képviselő Q6 (55 és 65 hüvelyk) tévé High Bright Pro kijelzővel rendelkezik, adott a natív 120 Hz-es frissítés, van lokális fényerő szabályzás, VRR és ALLM támogatás és HDMI 2.1 portot is kapunk.

A középkategóriát a Q7 (55, 65 és 75 hüvelyk) tévé képviseli. Ezúttal is megkapjuk a 120 Hz-es Hight Bright Pro panelt, adott a lokális fényerő szabályzás, itt a korábbi változatnál ötször több zónát alkalmaztak. Ahogy a szerényebb modell esetében itt sem maradt ki a VRR és ALLM támogatás, a Game Accelerator számos játékosoknak kedvező funkciót fog össze.

A szegmens zászlóshajója a  (65,75,85 és 98 hüvelyk) MiniLED tévé. A hibrid panelt dolgoztató készülék MiniLED Ultra világítást használ és 2300+ (mérettől függ) helyi fényerő-szabályzó zónával rendelkezik. Újdonságként említették a dedikált mélynyomót is tartalmazó Dolby Atmos hangrendszert, valamint a mikrofonnal szerelt (hangvezérléshez) távvezérlőt. Bár a részletekkel és az árakkal még adós a márka, az eddig tapasztalt ár-érték arányt tekintve a TCL újdonságait idén is érdemes lesz szem előtt tartani.

Forrás: www.tcl.com/ces2023