CES2023 – Hisense MiniLED, ULED X és lézertévék

Minden jel arra mutat, hogy a Hisense keményen megnyomja az év elejét, ugyanis a társaság egy rakat új MiniLED modellt és egy új panel-technológiát is színpadra állított.

A Hisense a hivatalos kommunikáció szerint a MiniLED technológiának szenteli az évet. A társaság azon van, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a szabvány LED tévéket váltó modelleket. A márka három csoportba (U6K, U7K és U8K) osztotta friss kínálatát, a belépő modellek a hírek szerint már ötszáz dollártól megvásárolhatók lesznek, de a hivatalos árazás egyelőre nem ismert.

A pontos specifikációk a bevezetéssel párhuzamosan kerülnek napvilágra, jelenleg annyit tudni, hogy a HDMI eARC és az intelligens funkciók minden új modellben megtalálhatók lesznek, ugyanez vonatkozik a Dolby Vision és Dolby Atmos támogatásra. Adottak lesznek a prémium játékos funkciók, az U7K és U8K esetében 144 Hz képfrissítésről, valamint VRR és ALLM támogatásról is beszélnek.

A márka egy nyolcvanöt hüvelykes ULED X készüléket is bemutatott, amelyet a LED kijelző-technológia „végső állomásaként” definiáltak. Az ULED X gyakorlatilag a társaság válasza a QLED eljárásra, a panel-technológia várhatóan az UX termékcsaládban fog debütálni. Konkrét részletek egyelőre itt sincsenek, de a Hisense állítása szerint az UX sorozat 2500 nit csúcsfényerőre képes.

Az ígéretek között példaként harminc százalékkal jobb betekintési szög és minden korábbinál jobb kontraszt szerepel, utóbbit húszezer darab MiniLED hivatott biztosítani, amiket ötezer fényerő-szabályozó zónában helyeztek el. Összehasonlításul a tavalyi Hisense U8G ULED tévé csak ezerkétszáz zónával rendelkezett, ami persze még mindig mindig jóval több volt, mint a legtöbb versenytársé.

A tévé saját fejlesztésű 4.1.2 csatornás Dolby Atmos hangszórórendszert kapott, ami 80W teljesítmény leadására képes. Van Wi-Fi 6E modul, NextGen TV rendszer és FreeSync Premium Pro támogatás.

A Hisense sajtótájékoztatón úgy emlegette a lézertévéket, mint „a televízió jövőjét”. Ezek a készülékek gyakorlatilag UST projektorok képernyővel megfejelve. A belépő szintet az L5H Laser TV képviseli, míg a felsőházban a ThriComa motorral szerelt L9H modellnek jósolnak sikert. Az európai piacra való bevezetés pontos menete egyelőre nem publikus, az árakat sem ismertették, ráadásul a Hisense szeret variálni a régiókban, így nehéz megjósolni nálunk mely modellek kerülnek forgalomba.

Forrás: www.hisense-usa.com