CES2023 – Új Panasonic OLED zászlóshajó

A Panasonic legújabb topmodellje modern panellel és hatékony hőelvezető rendszerrel érkezik, valamint számos saját fejlesztésű képfeldolgozási, játék- és hangtechnikai fejlesztést vonultat fel.

A Panasonic MZ2000 OLED tévé ötvenöt, hatvanöt és hetvenhét hüvelykes változatban kerül forgalomba. A készülék a márka Master OLED Ultimate elnevezésű modulját alkalmazza, amely a legkorszerűbb Micro Lens Array technológiával megfejelt panelra épül. A módosításoknak köszönhetően a csúcsfényerő jelentősen (150%) megnőtt és az átlagos fényerőn is sikerült javítani tavalyi modellhez képest. Az új modul mellett a Panasonic HCX Pro AI processzor került bevetésre, kettősük biztosítja, hogy minden részlet tisztán, a valóságnak megfelelően és remek színpontossággal jelenjen meg.

A korábbi modellekhez hasonlóan az új készülék is a HDR-formátumok széles skáláját (beleértve a Dolby Vision IQ, a HDR10+ Adaptive és a HLG Photo) támogatja. Ezúttal is nagy hangsúly került a moziminőségű kép-kalibrációra, továbbfejlesztették a Filmmaker Mode funkciót, újdonságként megjelent a környezeti színhőmérséklet-érzékelés, ami bármilyen fényviszony mellett pontos képmegjelenítést (meleg fényű megvilágítás esetén csökkenti a színhőmérsékletet, vagy rendkívül világos környezetben világosabbá teszi a sötét tónusokat) biztosít.

A Streaming 4K Remaster algoritmus nagy előnyt jelent a HD vagy annál nagyobb felbontású streaming tartalmaknál, mivel az adaptív, fejlett képfeldolgozás révén azonosítja a felbontást és területenként elemzi a textúrákat, hogy részletesebb, tisztább képeket nyújtson. Az új zászlóshajó támogatja a HDMI 2.1 legfontosabb funkcióit, teljes 4K felbontást, akár 120 Hz-es képfrissítést, ultraalacsony bemeneti késleltetést szavatol, VRR és AMD Freesync Premium kompatibilis.

A NVIDIA G-SYNC támogatásnak köszönhetően az NVIDIA RTX grafikus kártyát használó rendszerhez csatlakozva a rendszer automatikusan optimalizálja a bemeneti késleltetést és a VRR-beállításokat a sima játékmenet érdekében. Az új True Game Mode a filmekhez elérhető összes színpontossági funkciót átülteti a játékok világába, a továbbfejlesztett HDR Tone Mapping pedig a játékeszközök forrásalapú képalkotását biztosítja. A True Game Mode ráadásul (Portrait Displays Calman Color szoftverrel) kalibrálható. Mivel a játékélmény nem csupán a megjelenítésen múlik a készülék műfajonként dedikált hangmódokat is biztosít.

Ha már a hangzáshoz értünk a friss modell már a legújabb Bass Booster algoritmust használja. A menüből kiválasztható funkció extra mélységet biztosít a Technics által hangolt Dolby Atmos hangrendszernek. A hangszórórács mögött teljes szélességben elhelyezett hangszórók szélesebb és pontosabb hangteret képeznek. A hangrendszer három Sound Focus üzemmóddal rendelkezik. A Pinpoint mód lehetővé teszi, hogy a hangot egy adott pontra irányítsuk, az Area mód a szoba egy adott területén elhelyezkedő nézők csoportjára irányítja a hangot, míg a Spot mód egy adott ponton növeli csak a hangerőt, miközben a többiek változatlanul hallják a hangot.

Forrás: www.news.panasonic.com