CES2023 – Új termékcsaládot dob piacra a Naim

Az ötvenedik évet taposó NAIM Vegasban mutatta be új Classic szériáját, amely komponens-család már ránézésre is méltó a fél évszázados mérföldkő megjelölésére.

Steve Sells, a Naim hardverekért felelős részlegének vezetője úgy nyilatkozott a bemutató után, hogy „az ötvenéves tapasztalatunkat a legújabb technológiával ötvöztük, hogy újradefiniáljuk az otthoni hifit.” Az új Classic termékcsalád az NPX300 tápegységből, az NSC222 streaming előerősítőből és az ikonikus (az első változat 1975-ben került forgalomba) NAP250 végerősítőből áll.

Az NPX300 (8999 USD) tápegységet kifejezetten az NCS222 kiszolgálására tervezték, de természetesen harmadik féltől származó modellekkel is összehozható. Igény esetén két tápegység használatára is lehetőség van, ilyenkor az egyik az analóg, másik pedig a digitális szakaszok táplálására szolgál. A készülék új transzformátorral rendelkezik, amely hat exkluzív Naim teljesítményszabályozóval (Discrete Regulator) működik, így minden korábbinál tisztább energiát biztosít a rendszernek.

Az NSC222 (8999 USD) streaming előerősítő a legújabb Naim streaming platformot tartalmazza. A készülék közvetlen hozzáférést biztosít a népszerű (pl. a Tidal, a Spotify, az Apple Music és a Qobuz) szolgáltatókhoz, internetes rádiókhoz, valamint lokális hálózaton tárolt tartalmakhoz. A beépített MM phono modulnak köszönhetően lemezjátszók társítása is megoldott, valamint egy fejhallgató-erősítőt (a Uniti Atom Headphone Edition öröksége) is kapunk. A modell elnyerte a CES2023 Innovációs Díját, ami jó ajánlólevélnek ígérkezik a jövőre nézve.

A hatodik generációs NAP250 (8999 USD) végerősítő komoly pedigrével rendelkezik. A lassan öt évtizede folyamatosan piacon lévő modell talán az egyik legjobb termék a márka portfóliójában. A hírnév persze kötelez, ezért a NAIM a Statment erősítőből származó technológiát használta fel a friss változatban. Az A/B osztályú erősítő csatonánként 100W (8 ohm) teljesítményt szállít. Az újdonságok között megtalálható a már említett Discrete Regulator, a hangfal kimenetek között alkalmazott örvényáram-leválasztó, a szimmetrikus XLR csatlakozók, valamint a teljesítménytől függő hűtés-szabályzás. A Classic sorozat január végén kerül forgalomba.

Forrás: www.naimaudio.com