CES2023 – Újra all-in-one megoldást kínál a JBL

Amennyiben hajlandóak vagyunk némi kompromisszumra az aktív hangkeltők jó alternatívaként jöhetnek szóba, ha költséghatékony rendszerre van szükségünk. A KEF LS50 Wireless (valamint a Wireless II) jól példázzák, miért nem szabad lebecsülni az erősítővel szerelt monitor hangsugárzókat, ezt a tételt igyekszik megerősíteni a JBL újdonsága.

A JBL 4329P (4500 USD) páros mindegyike High-Definition Imaging (HDI) kürtben elhelyezett egy hüvelykes kompressziós (2409H) csipogóval és nyolc hüvelykes, öntött keretre épített, impregnált papír kónuszos mélyközép (JW200P-4) meghajtóval rendelkezik. A hangszórókat 300W teljesítményű erősítő hajtja meg, 250W jut a mélysugárzónak, a maradék pedig a kompressziós meghajtót kezeli. A zökkenőmentes együttműködést saját fejlesztésű DSP felügyeli.

A rendszer integrált streaming motorja vezetékes és vezeték nélküli hálózati funkciókat is biztosít. Google Chromecast, Apple AirPlay 2 és Bluetooth 5.3 aptX Adaptive támogatás egyaránt adott. Egy 24-bit/192 kHz felbontású DAC gondoskodik arról, hogy a zene a legmagasabb minőségben szólaljon meg, a rendszer az MQA állományok lejátszásával is megbirkózik. Az új modell Roon Ready terméknek minősül, ami jó hír azok számára, akik kiterjedt zenei gyűjteménnyel rendelkeznek.

A vezetékmentes opciók mellett a 4329P analóg és digitális csatlakozókat is biztosít, beleértve az USB, optikai és 3,5 milliméteres sztereó bemeneteket, valamint egy kombinált XLR / negyed hüvelykes TRS phono bejáratot. A JBL legkisebb aktív hangfala natúr vagy fekete dió kivitelben kerül a piacra, a modellhez opcionális állvány (JS-80) is elérhető.

Forrás: www.news.harman.com