CES2024 – FiiO CP-13 hordozható kazettás magnó

Bár a FiiO egy decemberi tweetben már utalt arra, hogy kazettás hordozható lejátszón dolgozik, a Las Vegasi bemutatóra aligha számított bárki.

A közelmúltban a We Are Rewind formáció állt elő egy klasszikus Sony Walkmant idéző lejátszóval, de úgy tűnik nem csupán ők látnak fantáziát egy kis múltidézésben. A FiiO a hordozható szegmens egyik meghatározó márkája fejhallgatók, lejátszók (DAP), asztali eszközök széles választékával rendelkezik, így a CP-13 néven futó projekttel nem nagyon tértek le a kitaposott útról.

A készüléket természetesen kortárs funkciókkal is felvértezték, a lejátszáshoz szükséges gombokon, hangerőszabályzón és fejhallgató bemeneten (3.5 mm) túl egy USB-C töltőportnak, valamint egy állapotjelző LED-nek is helyet szorítottak. A beépített akkumulátor a gyártó adatai szerint két töltés között tizenöt órányi lejátszást biztosít, ami azért elég sok kazetta meghallgatására elég.

A rivális készülékével szemben Bluetooth kapcsolat nincs, így teljesen kimaxolható a retro-élmény. A FiiO CP-13 előre láthatóan márciusban kerül forgalomba, nagyjából 130 USD áron.

Forrás: www.fiio.com/press www.twitter.com