CH PRECISION C1.2 – Érkezik az új DAC/Controller

A felsőházban tevékenykedő svájci CH Precision bemutatta a C1.d modell utódjának szánt készülékét, amely többek között rugalmasan konfigurálható bemeneti topológiát kínál.

A C1.2 DAC/CONTROLLER külsejét tekintve nem változott, azonban házon belül komoly módosítások történtek. Először is az új energiagazdálkodásért felelős szoftver jelentősen mérsékli a rendszer zajszintjét. Nagy hangsúly került a digitális jelút újratervezésére. A feldolgozási teljesítmény az elődhöz képest négyszeres, ami lehetővé tette a PEtER spline szűrő algoritmus fejlesztését és a fixpontos feldolgozás bevezetését. A vadonatúj MEMS-alapú, sönt szabályzású mesteróra pontosabb a korábbi változatnál, kevesebb az időzítési hiba, a helyi szabályozás révén sikerült csökkenteni a digitális zajszintet. Az új változat teljes egészében MQA kompatibilis.

A felhasználó által konfigurálható bemeneti topológia azt jelenti, hogy a tulajdonosoknak csak azokat a bemeneteket kell megvásárolniuk, amire szükségük van. A rendszer bármikor kiegészíthető külső tápegységgel vagy T1 Reference mesterórával, illetve három dobozosra (dual-mono DAC) módosítható. Utóbbi esetben az egyetlen adatfolyamként érkező sztereó információk dedikált bal-jobb csatornákra kerülnek. A megújult rendszer átdolgozott hibrid digitális/analóg hangerőszabályzóval rendelkezik. A részletes rendszer specifikációt várhatóan a müncheni expó után ismerteti a gyártó, míg a forgalmazás szeptemberben kezdődik.

Forrás: www.ch-precision.com/news