Chord ChorAlloy – Új bevonat, jobb teljesítmény

A Chord Company az arany és ezüst után egy speciális ötvözetből álló bevonatot fejlesztett, amely többek között alacsonyabb intermodulációt  kínál a korábbi eljárásokhoz képest.

Bár réz és az ezüst is remek vezető, előbbi hajlamos az oxidációra, utóbbi pedig reagál a levegő kén-dioxid tartalmára, mindkét esetben teljesítmény romlás a végeredmény. Bár az ezüst-szulfid viszonylag könnyen eltávolítható, ráadásul több módszer is van a folyamat lassítására, az Ag2S jelenléte magas frekvenciákon intermodulációs hatásokat válthat ki.

A Chord régóta vizsgálja a szennyeződés negatív hatásait, aminek eredményeként megszületett a ChorAlloy ötvözet, amely sokkal alacsonyabb intermodulációt kínál az ezüstözésnél, teljesen foltmentes, RoHS-kompatibilis és forrasztható, ráadásul zeneileg állítólag felülmúlja a korábban használt ezüstözött csatlakozókat.

Az új technológia a társaság szinte teljes portfóliójában megjelenik, kivételt jelentenek a C-sorozatú kábelek, a streaming kábelek és a mini-jack csatlakozók. A ChorAlloy bevonattal ellátott termékek a csomagolásokon található matricák vagy jelzések segítségével azonosíthatók.

Forrás: www.chord.co.uk