Cleer Audio Alpha – Dirac Virtuo és zajcsökkentés

A Cleer Audio Las Vegasban díjazott (Honouree Award 2022) új fejhallgatója szokatlanul nagy hangszínpadot és koncertekre jellemző hangélményt ígér.

A Cleer Audio Alpha (250 USD) formavilágát tekintve a gyártó korábbi modelljeit idézi. A készülék negyven milliméteres átalakítókkal rendelkezik, Bluetooth (5.1) képes és adaptív zajszűrést kínál. A hosszú távú kényelem érdekében a fülpárnákba hűtés (ki és bekapcsolható) került, a tiszta kommunikációt fejlesztett mikrofon-tömb szavatolja. A fizikai gombok számát csökkentették, ezúttal inkább a gesztus vezérlésre került a hangsúly. A beállításokat a Cleer+ alkalmazáson keresztül lehet elvégezni.

Az AANC (Adaptive Active Noise Cancellation) eljárás érzékeli a hallgatóhoz érkező hang frekvenciájának változásait és annak megfelelően valós időben módosítja a zajszűrés mértékét. A társaság egy delta-szigma modulációra támasztott kodeket (24-bites) használ a zajcsillapításhoz, amely a hangteljesítmény befolyásolása nélkül képes igazodni a folyamatosan változó igényekhez. Az ALPHA fejhallgató ezen felül támogatja a Dirac Virtuo eljárást, ami jobb térbeli hangélményt kínál a hagyományos technológiákkal összevetve. A készülék Midnight Blue és Stone színekben vásárolható meg.

Forrás: www.cleeraudio.com