Conrad-Johnson ART88 – Referencia előerősítő

A Conrad-Johnson negyvenöt éves fennállása előtt tisztelgő készülékből mindössze kétszázötven darabot gyártanak, ennek megfelelően számozott limitált formában kerül a piacra.

Az ART88 előerősítőt úgy tervezték, hogy a GAT előerősítőhöz hasonlóan ipari referencia szabványként szolgáljon a line-stage előerősítők kategóriájában. Az ART88 Preamp (28.000 USD) dual-mono készülék, a két csatorna gyakorlatilag csak a táptranszformátoron és persze a házon osztozik. A márka továbbra is az egyszerű áramköri topológiában hisz, amelyeket gondosan válogatott prémium alkatrészekből építettek.

Az audio áramkörben (beleértve a szintszabályozást) precíziós fémfólia ellenállásokat és szabadalmaztatott CJD teflon kondenzátorokat használtak. A tápegységekbe kizárólag CJD polipropilén és teflon kondenzátorok kerültek – az audio áramkörökben és a hozzájuk tartozó tápegységekben sincs elektrolit kondenzátor. A kapcsolást végző relék tömítettek és aranyozott ezüst érintkezőkkel rendelkeznek. A bemeneti és kimeneti csatlakozók oxigénmentes rézből készültek és ródium vakuval ezüstözték őket.

Minden csatorna független, diszkrét feszültségszabályozóval szerelt DC tápegységet kapott. A csatornák két nagy transzkonduktivitású ikertriódát használnak, egyik az erősítő szakaszban kapott helyet, míg a másik nagyáramú pufferfokozaton keresztül kapcsolódik a kimenetekhez. Az említett pufferfokozat olyan alacsony impedanciát biztosít, hogy a készülék kábelek és erősítők széles választékával használható legyen.

A források kiválasztására és a szint beállítására szolgáló mikroprocesszor vezérelte relék közvetlenül a bemeneti csatlakozóknál kaptak helyet. Ezzel a megoldással röviden tartották a jelutakat, illetve minimalizálták a csatornák és a bemenetek közötti áthallást. A szintszabályozó rész és az audioáramkör független lapra került, így a relék mechanikai rezgéseinek hatását gyakorlatilag nullára csökkentették.

Forrás: www.conradjohnson.com